EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Nyolcvan felett is az Eb-n szúrnak

Korosabb vívókkal utazik a Chiavariban kezdődő veterán, azaz senior vívó Eb-re a magyar csapat. Az olaszországi tornán pástra lép a korábbi olimpiai bajnok tőröző, a 81 éves Sákovicsné Dömölky Lídia és a világ legidősebb – aktív – vívója, Boros Péter. Ráadásul, a sportág 83 éves doyenje két fegyvernemben is megpróbál helytállni.

S ugyan régi igazság, hogy nem a győzelem, inkább a részvétel a fontos, a mieink igenis mindent megtesznek a siker érdekében.

– Alig tizennyolc éves voltam, amikor elkezdtem a vívni, s most, több, mint hatvan évvel később, ennyi idősen sem tudom abbahagyni – nyilatkozta a 83 éves Boros Péter, aki egyébként a szövetségben a veterán bizottság elnöke. – Ez olyan, mint a drog, nem lehet leszokni róla. Ráadásul nagyon jó az OSC Semmelweiss utcai termében a társaság, és mi már könnyen megengedhetünk magunknak edzés után egy-két sört.

Sá­kovicsné Dö­mölky Lídia  1972-ben akasztotta végleg szögre a pengéjét. Legalábbis, akkor azt hitte, hogy végleg, de az 1996-os budapesti senior Eb-n visszatért, mert hiányzott neki a vívás. Ráadásul újra sikert aratott, hiszen a régi társakkal, megnyerte a női tőr csapatversenyt. S alighanem most is esélyes a dobogóra 75+ kategóriában.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.