EUR: 326,04 Ft
CHF: 294,43 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Orbán Viktor Bözsi néninek: újabb nyugdíjemelés jöhet

Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott Nagygécre, mely a legnéptelenebb kis falu hazánkban, és ott benézett Bözsi nénihez is, akivel egy jót beszélgetett.

A miniszterelnök pénteken, miután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren átadta a város tanuszodáját, az 1970-es nagy árvíz következtében szinte teljesen elnéptelenedett Nagygécre látogatott. A falut jelenleg hatan lakják, egyikük egy kedves idős asszony, Bözsi néni, aki nem volt hajlandó elköltözni és hűséges maradt szülőfalujához. Őt látogatta meg Orbán Viktor, egy nagy csokor virággal köszöntötte és egy jót beszélgettek.

Az idős néni megmutatta a gondosan rendben tartott kis gazdaságot, a jószágokat, a házat, ahol egyedül él és gazdálkodik. Bözsi néni a nyugdíjakra terelte a szót, elmesélte hogy nagyon jól jött a múltkori 1,6 százalékos emelés és az év végi 10 ezer forint. Erre Orbán Viktor azt felelte, hogyha év végén, jól alakulnak a számok, novemberben ismét emeli a nyugdíjakat.


Nemzeti Konzultáció Bözsi nénivel // National Consultation with "Bözsi néni"

Geplaatst door Orbán Viktor op vrijdag 5 mei 2017

Kapcsolódó Cikkek

 • A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

  A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

  A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Felvidéken és az egész Kárpát-medencében – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak a megnyitóján kedden.

 • Újra 30°C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála

  Újra 30°C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála

  Kedden és szerdán is gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel az ország döntő részén csapadék nélkül. Ugyanakkor kedden délután az északi megyesávban, szerdán pedig az északkeleti megyékben elvétve futó zápor esetleg előfordulhat, sőt szerda késő este a nyugati határvidékre is besodródhat Ausztria felől egy-egy zápor, netán zivatar.

 • Deutsch Tamás: Az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

  Deutsch Tamás: Az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

  Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelenttette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.