EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Egyéb Pécs

Rohamosztagos sisakkal segítenek Gáborkának

Hinterdorfer Gáborka hét éve küzd daganatos betegséggel, most viszont egy igazi rohamosztagos siet a segítségére. Dukovits Krisztián gondolt egy nagyot, és készített egy olyan rohamosztagos sisakot, amelyet bárki megnyerhet, aki Gáborka javára tombolát vásárol.  

A most 11 éves kisfiú négyéves korában került először kórházba áttétes, rosszindulatú mellékvese-daganattal. Akkor szinte mindent megpróbáltak, hogy mosolyt csaljanak a kisfiú arcára.


– Mikor kiderült, hogy az óvodai farsangon nem vehet részt, az egész családdal beöltöztünk Star Wars-szereplőknek, felvonultunk a lakásban, majd fénykardoztunk Gáborka nagy örömére. Ezután minden ajándék a családtól, barátoktól Star Wars-os volt – mesélte a kezdeteket a beteg kisfiú anyukája, Darabos Edit.

A Star Wars ad erőt Gáborkának

Akkor a kezelések komoly javulást hoztak, de a betegség pár év múlva ismét kiújult, és még agresszívabb formában tért vissza. A küzdelmet a kisfiú életéért már nemcsak Pécsen, hanem Budapesten folytatták tovább az orvosok. A sok héten át tartó kezelések alatt egyetlen vigasza volt Gáborkának, hogy a kórházban találkozhatott azzal a csoporttal, amelynek tagjai Star Wars-szereplőknek öltöztek. A fiú rajongása és az úgynevezett 501-es Légióval való találkozás új erőt adott a daganatos beteg kisfiúnak.


– Gáborka nagyon várta ezt a találkozást, izgatottan készülődött, hogy majd kardozik Darth Vaderrel – mondja Edit. – Gáborka igazi rajongó és az erő szó szerint vele van, hiszünk a felépülésében – meséli az egyik rohamosztagos, Dukovits Krisztián. Krisztiánt a klinikáról keresték meg, mert tudták róla, hogy ő is gyárt Star Wars-szereplőket. A két rajongó, Krisztián és Gáborka így gyorsan megtalálta a közös hangot és el is határozták, hogy nem tétlenkednek.

Az ország valamennyi gyermekklinikáján megfordul a CosHelp csoport Fotó: Facebook

Krisztián egy saját készítésű, teljesen egyedi rohamosztagos sisakot gyártott, amelyet a május 27-én a pécsi Expo Centerben tartandó pécsi gyereknapon sorsolnak ki azok között, akik tombolát vásárolnak. A tombola ára 1000 forint, a befolyt összeget felajánlják Gáborka családjának, hogy azt a kisfiú ápolására, gyógyítására tudják fordítani.

Így készül egy rohamosztagos sisakja

Az 501-es Légió ötlete Amerikából indult el, de mára már szinte nincs olyan ország, ahol ne lenne ilyen helyőrség. Star Wars-rajongókat fog össze, akiknek céljuk a jótékonykodás. Emellett egyébként létezik egy úgynevezett CosHelp csapat is, amelynek tagjai film- és rajzfilmhősöknek beöltözve látogatják a beteg gyerekeket.

Kapcsolódó Cikkek