EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

“Rolex” Lacit próbálják mosdatni a szocik

Mint arról a Lokál is beszámolt, Botka László néhány nappal ezelőtt interjút adott a Reuters hírügynökségnek, amiben arról beszélt, hogy ha választások után hatalomra jut, lebontja a kerítést. Nos, azóta néhány szocialista úgy próbálja meg nem történté tenni ezt a kijelentést, hogy csak félrefordításról van szó – írja a Spíler.

„Botka azt mondta, hogy lebontja a kerítést a szerb határon – amelyet Orbán húzott fel, hogy Magyarországon kívül tartsa a migránsokat – mihelyt az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése megvalósul és megnyugszik a helyzet a Közel-Keleten.” – idézi a lap a Reuters cikkét.


 „Botka also said he would dismantle a fence along the border with Serbia – which Orban put up to keep migrants from entering Hungary – as soon as European Union border protection controls are in place and the situation in the Middle East calms down.”

A probléma csupán csak az, hogy szó sincs félrefordításról, ugyanis Botka László szavait elsők között a Klubrádió fordította le, így lehetetlenség torzítással vádolni a Fideszt – írja a Spíler. A rádió egyébként így idézte az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szavait:

 „A Szerbiával határos drótkerítést lebontatja Botka, amennyiben az európai határvédelem biztonságos lesz és nyugvópontra jut a közel-keleti válság.”


Botka migránsokkal való terveit továbbá az is alátámasztja, hogy korábban is volt hasonló megnyilvánulása a déli határkerítéstől, ami így szólt:

 „A Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja a (menekült)ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért „dobtak ki” sok tízmilliárdot teljesen hasztalan „új vasfüggönyre”. (2015. 08. 26. Heti Válasz)

Nincs mese, hiába próbálják a szocialisták Botkát mosdatni, egyértelmű, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje le akarja bontani a kerítést és Magyarországra akarja szabadítani a migránsokat. Ezt nem lehet másképp magyarázni, hiába is próbálkoznak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.