EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Dunaújváros

Sikeres évzárók a Villámoknál

A DUE-Villámok kosárlabdacsapata két korosztályban is pályára lépett a közelmúltban. Nagy Roland tanítványai az U16-os bajnokságban magabiztos győzelmet arattak és az U14-esek küzdelmeiben sem okoztak csalódást. 

Utolsó fordulójához érkezett a DUE-Villámok kosárlabdacsapata a kadett (U16)-bajnokság alsóházi rájátszásában, ahol idegenben a Sárbogárd KC ellen lépett pályára. A dunaújvárosiak a mérkőzés minden negyedében uralták a pálya minden egyes pontját. A vendég dunaújvárosiak végig kézben tartották a mérkőzést, ráadásul a sárbogárdiak egész pályás védekezésükkel sem tudtak mit kezdeni, a sok szerzett labdát pontra tudta váltani a Dunaújvárosi Egyetem csapata, amelynek sikere így egy percig sem volt kérdéses. Ezzel bebiztosították második helyünket a tabellán.


Az U14-esek küzdelmeiben már nehezebb megmérettetés várt a dunaújvárosi csapatra, amely az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában Marcaliban az ötödik hely megszerzéséért lépett pályára. Az első mérkőzésen a Kanizsa KK volt  a DUE  ellenfele, akiket idén már kétszer sikerült az alapszakaszban legyűrnie a dunaújvárosiaknak. Az első félidei remek játéknak köszönhetően magabiztos, 46-22-es eredménnyel mehettek pihenni Nagy Roland tanítványai.

Marcaliban nagy csaták vártak a DUE- Villámok csapatára

A harmadik játékrészben akadozott a gépezet, ennek következményeként két pontot lefaragott hátrányából a KKK (64-42). Az utolsó játékrészben ismét átvette az irányítást a DUE,  amely győzelmével bejutott a csoportdöntőbe. A döntőben azzal a Bonyháddal nézhetett farkasszemet, amely 12 egységgel bizonyult jobbnak a dunaújvárosiaknál a rájátszás második fordulójában. A dunaújvárosiak nagy küzdelemben egypontos előnyt harcoltak ki az első félidő végére (36-35), a harmadik negyedben pedig sikerült ellépniük ellenfelüktől. A záró negyed előtt 46-54-et mutatott a tábla a DUE javára. Az utolsó negyedben újabb hajrát indítottak a dunaújvárosiak, ami nagyarányú sikerhez vezetett (56-80). Nagy Roland értékelése szerint bravúr, hogy a rájátszást a 12. helyről kezdte a csapat, végül pedig az 5. helyet szerezte meg. A végjáték mérlege 7 győzelem, 1 vereség lett.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.