EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,55 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Köpönyegforgató a Momentum alelnöke

Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Most induló sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben. Soproni „kiafa..om?” Tamás alelnökről például kiderült: politikai meggyőződését bármilyen irányba képes megváltoztatni.

Hogy mit gondol a politikáról a 31 éves Soproni Tamás, azt tökéletesen mutatja, hogyan reagált egy haverja Facebook-bejegyzésére 2012 októberében. A szintén kulturált barát egy „Kib..zottul utálom a konzervatívokat, náluk jobban csak a kib..zott szocialistákat, meg a buzeráns liberálisokat gyűlölöm” feliratú mémet osztott meg Soproni oldalán, akitől, úgy tűnik, már akkor is kértek politikai iránymutatást társai, mert a mémet megosztó ismerős meg is kérdezi: „Melyik oldalra álljunk?”


Soproni válasza: „azt hiszem, hogy épp arra, amelyik a legjobban megfelel az érdekeinknek – úgy vettem észre, hogy elég gyorsan tudunk irányt váltani”. Az látszik is, hiszen a most leginkább liberális húrokat pengető momentumos 2014-ben még a DK, az Együtt–PM és az MSZP közös jelöltjeként, bevallottan Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök embereként indult a VI. kerületi önkormányzati választásokon – sikertelenül.

Nos, ez hök-ös körökben nem meglepő hozzáállás, hiszen a HÖK-pénzek lenyúlásából mindenféle elkötelezettségű fiatalok kivették a részüket. Soproni sem volt rest, az átlátszó.hu nemrégiben megjelent HÖK-monitora a hatodik legjobban kereső momentumos HÖK-báróként tartja számon a fiatalembert, aki diákvezérként összesen 1 millió 548 ezer forintot markolt fel.


Az is elég gyorsan kiderül Soproni Tamás életművéből, hogy szívesen áll bele a Soros György-féle határlebontogatási lázálmokba, hiszen az ELTE EHÖK külügyi alelnökeként tevékenykedett, amikor a 2014-es, „Milyen Európát szeretnénk?” elnevezésű konferencián arról folytatott pódiumbeszélgetést mások mellett a Soros Alapítvány támogatási listáján több tétellel is szereplő Pillar Alapítvány képviselőjével, hogyan lehetne növelni az európai parlamenti választásokon a fiatalok részvételi arányát.

Soproni egyébként már két élő televíziós szereplésével is felhívta magára a figyelmet. Először márciusban kérdezték az Echo TV-ben arról, hogy ki pénzeli a Momentumot. Amikor szóba került Szabó Pál – a Gyurcsány-kabinet közlekedési minisztere –, Soproni váratlanul káromkodásba menekült: „Ki a f..zom az a Szabó Pál?” Szintén az Echo TV-ben próbálta megmagyarázni a múlt héten Fekete-Győr András origós akcióját – a Momentum elnöke betört a szerkesztőségbe és megpróbálta számon kérni a neki nem tetsző cikkek miatt az egyik újságírót –, ami nem igazán sikerült. A Momentum ifjú titánja szinte csupán a „propagandagépezet” kifejezést mantrázta, többre nem telt tőle.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.