EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Belföld

Soros diktál a Momentumnak?

Egyre bizonyosabbá válik, hogy több szálon is kapcsolódik Soros Györgyhöz a Momentum Mozgalom. Az Origo megpróbálta kideríteni, anyagilag hogy kötődik a mozgalom Soroshoz, pontosan mennyi pénzt kapnak Soros szervezeteitől.

A Momentum több vezetője pedig az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezeteknél dolgozott vagy dolgozik, mint például Hajnal Miklós és Donáth Anna Júlia – írja az Origo.

A cikkben beszámolnak arról, hogy az olimpiaellenes Momentum Mozgalom több vezetőjéről derült ki, hogy az amerikai milliárdoshoz köthető szervezetnél végezte a tanulmányait, vagy éppen jelenleg is ott dolgozik.

A lap összegyűjtötte az összefonódást bizonyító tényeket.

A lista elején Fekete-Győr András, a szervezet elnökét emelik ki, aki korábban arról beszélt, hogy 2010-ben ő maga is a Fideszre szavazott, azonban mindez inkább politikai PR-akció volt, mint egy valós állítás. Mindez akkor derült ki, amikor a svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott egy interjút. Ebben kijelentette, hogy a melegházasság számára fontosabb, mint a határok védelme – olvasható az Origo összeállításában.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Óvodaépítésre és meglévő intézmények fejlesztésére fordíthatják a Pest megyei települések az újabb, hatmilliárd forint keretösszegű támogatást, amely a hazai forrású, 80 milliárd forintos Pest megyei program része – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a szombati Magyar Időkben.