2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Soros kottájából játszik a Momentum

Ezer szállal kötődnek a Momentum Mozgalom vezetőségi tagjai Soros György amerikai spekuláns nemzetközi szervezeteihez – írja az Origo. A portál szerint az új SZDSZ-ként emlegetett szervezet épp annyira lehet Soros zsebében, mint a korábban a szocialistákkal együtt kormányzó liberális párt.
A Momentum vezetői és alapítói közül többen is Soros Györgyhöz kötődnek. Hajnal Miklós például kutatási asszisztens volt Soros György magyarországi egyetemének, a CEU-nak a közpolitikai iskolájában, ahol részt vett a „világkormányzati modul” oktatásában. A politikus már akkor is észrevetette magát, amikor egy társával fejlesztett egy a diákok internetes tanulását elősegítő honlapot, a LiteUp.org-ot, amelyre 40 ezer dollárnyi (mai áron körülbelül 12 millió forint) támogatást kaptak, az oldal ennek ellenére azóta eltűnt.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A Momentum elnökségi tagja volt Donáth Júlia Anna, Donáth László egykori MSZP-s képviselő lánya, aki 2016 óta a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél (Migszol) dolgozik. A Migszol céljai és tevékenysége alapján szintén Soros György bevándorlást segítő, támogató hálózatának része, gazdálkodásáról, működési forrásairól nem állnak rendelkezésre nyilvános információk.

Momentum Mozgalom aláírás gyüjtés az Olimpia ellen (Fotó: Máté Krisztián)

Radnóti András apja Radnóti Sándor volt SZDSZ-es politikus, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnöke. Az ifjabb Radnóti a Momentum külpolitikai koordinátora, több külföldi egyetemen tanult, dolgozott Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő irodájában és az ENSZ menekültügyi főbiztosságán is, 2013-ban pedig a politikai porondra frissiben visszatért Bajnai Gordonnak adott tanácsokat.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

    A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei által összegyűjtött ajánlások nagy száma azt mutatja, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a valóságban is erős a kormánypártok támogatottsága – jelentette ki Gulyás Gergely, a főváros 3-as számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltje, amikor leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást, kedden Budapesten.

  • Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    Törökország azt tervezi, hogy kasztrálja a pedofilokat

    A török kormány azt tervezi, hogy néhány napon belül napirendjére veszi a pedofilok kémiai kasztrációjának tárgyalását – közölte Abdulhamit Gül török igazságügyi miniszter kedden Ankarában újságíróknak nyilatkozva, miután a közelmúltban óriási botrányt kavart, hogy egy fiatal férfi megerőszakolt egy hároméves kislányt, ráadásul egy esküvő közben.