EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Soros tőzsdei spekulációja is állhat a Trump elleni támadások mögött

Gyengült a dollár árfolyama és az összes USA tőzsdei mutató lejtmenetbe kezdett a Donald Trump elnöki hivatalból való visszahívását célzó impeachment eljárásnak az egyre gyakoribb hangoztatása miatt.

Egyes amerikai tőzsdei elemzők azt feltételezik, hogy a Trump elnöki tevékenységének a folyamatos támadását nem pusztán politikai célok motiválják, hanem feltehetően Soros Györgynek egy, a dollár árfolyamzuhanására játszó tőzsdei spekulációja is – írja a 888.hu.

Soros György az amerikai elnök, Donald Trump ünnepélyes hivatalba iktatása előtt közvetlenül ezt nyilatkozta: „Eljött az az idő, amelyről a piac hívei álmodoztak” – mondta, mert szerinte a republikánus elnök és a republikánus többségű törvényhozás lebontja majd a gazdasági szabályozásokat, és nekilát az adócsökkentésnek. Soros úgy véli, hogy az új elnök beiktatása után gazdasági és politikai bizonytalanság alakul ki, amely megrendíti majd a piacokat – áll a 888.hu cikkében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.