EUR: 325,78 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Tatabánya

Sportkiválóságokat díjaztak

A város sportéletének rangos elismeréseit Schmidt Csaba polgármestertől vehették át a díjazottak a Városháza tanácstermében. A Földi Imre Sportösztöndíjat idén is négy tehetséges fiatal sportoló, Gnám Tamara, Pákozdi Éva, Réczi Bianka és Schmölcz Márk Xavér érdemelte ki.

A különleges pillanatokat beárnyékolta a sportösztöndíj névadója, Földi Imre halála: az idei volt az első olyan ünnepség, amit nélküle rendeztek meg.


– Mindenképpen vegyül az örömbe ma szomorúság is, hiszen ezen a díjátadón már nem lehetett velünk Földi Imre – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester. – Ő az elmúlt években nemcsak díszvendégként volt jelen az ünnepségeken, hanem segített az ösztöndíjas sportolók kiválasztásában is.

A díjakat Schmidt Csaba polgármester adta át a díjazottak a Városháza tanácstermében

Az elmúlt év eredményei alapján ismét rászolgált a Földi Imre Sportösztöndíjra Gnám Tamara, a Tatabányai Sport Club vívója, aki 2016-ban is több korosztályban ért el kiváló eredményeket.


– Nagyon örülök, hogy megkaphattam a Földi Imre Sportösztöndíjat – mondta el a Tatabányai Sport Club 17 éves vívója. –Tavaly egész évben az lebegett a szemem előtt, hogy idén eséllyel pályázhassak rá. Szerencsére jól sikerültek a 2016-os versenyek, idehaza és a nemzetközi viadalokon is jól szerepeltem.

Kik kapták az elismerést?

A Tatabánya Sportjáért díjat idén Gyurkovics István vehette át. A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa és kézilabdaedzője 35 éve szenteli életét a sportnak: tizenegy éven át a Humanitás SE mozgássérült sportolóit edzette, majd a női kézilabda felé fordult: több egykori tanítványából is élvonalbeli vagy válogatott játékos lett.

Pályám elején a kosárlabdával kezdtem, majd jött egy fantasztikus évtized a Humanitás SE-nél – mondta Gyurkovics István. – Ezt követően fordultam a kézilabda felé, ami azóta is meghatározza az életemet. Büszke vagyok arra, hogy több egykori diákomból is kiváló ember és játékos lett.

A Földi Imre Sportösztöndíjat és a Tatabánya Sportjáért díjat hagyományosan minden évben Földi Imre születésnapján, május 8-án adják át.

Pákozdi Éva súlyemelő és Schmölcz Márk Xavér, a TSC Geotech dobóatlétája is másodszor részesült a sportösztöndíjban, míg Réczi Bianka, a TSC birkózója tavaly korosztályos világversenyeken is eredményesen képviselte városunk színeit, így idén először ő is bekerült az ösztöndíjasok sorába.

Az ünnepségen részt vett az április 23-án elhunyt Földi Imre lánya, Földi Csilla is, aki elmondta: örül, hogy tehetséges fiatalok viszik tovább azokat az értékeket, amelyet édesapja, a nemzet sportolója, a sportösztöndíj névadója is képviselt.

– Örülök, hogy vannak olyan tehetségek, akik hasonlóan kemény dolgoznak, mint apu a karrierje során végig – hangsúlyozta Földi Csilla. – A szorgalom, az alázat és a kitartás a legfontosabb értékek egy sportoló számára. Annak is nagyon örülök, hogy a város vezetése fontosnak tartja az ösztöndíjat, ezzel is továbbörökítve édesapám életművét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.