2018. március 20., kedd
Klaudia,

Sport

Széles hetek óta kómában van, súlyos az állapota

A Lokál majd egy hónapja, a debreceni országos úszóbajnokság közben értesült arról, hogy Széles Sándor, aki többek között az olimpiai bajnok Gyurta Dániel korábbi edzője, súlyos állapotban kórházba került. Nos, azóta nem sok hírt kaptunk a kitűnő szakember egészségi állapotáról. A Nemzeti Sport legfrissebb információi szerint Széles azóta is kómában fekszik, állapota stabil, de nagyon súlyos.

Mint ismert, Széles Sándor évekig alkoholproblémákkal küszködött, a 2015-ös kazanyi vb-ről súlyos állapotban szállították haza, és sokan már le is mondtak róla, ám a gondos kezelésnek és akaraterejének köszönhetően talpra állt. Igaz – a fentiek ismeretében aligha véletlenül –, elvesztette korábbi tanítványait, és klubja, az Újpest sem akart tovább dolgozni vele. Sós Csaba szövetségi kapitány ugyan megpróbált kilincselni egykori sporttársa és kollégája érdekében, ám nem sikerült gyorsan és megnyugtatóan rendezni a helyzetét, valószínűleg ezért fordult ismét az italhoz. Március elején elesett, és egy darabig ugyan képes volt a vizsgálóban kommunikálni, de később hirtelen elájult, és utána nem is tért magához.


Azóta semmilyen hiteles információt nem lehetett szerezni a szakember állapotáról, így csak reménykedhetünk benne, hogy javulni fog.

Kazany, 2015. július 31.
Széles Sándor (b) és Kovácshegyi Ferenc edzők a magyar úszóválogatott edzésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 30-án.
MTI Fotó: Kovács Anikó

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.

 • Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 50. mesterhármasát a Girona ellen 6-3-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. Ami a számokat illeti: 34-et szerzett a La Ligában, 7-et a Bajnokok Ligájában, 4-et vb-selejtezőkön, 2-öt a Király Kupában és egyet-egyet a Premier League-ben, a Klub vb-n, illetve az Eb-selejtezőkön.

 • Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.