EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Szép volt, fiúk!

A labdarúgást szeretők nehezen viselik, ha nagy játékosok döntenek úgy, hogy többé nem lépnek pályára profiként. El kell fogadnunk, hogy ők is emberek és ez az élet rendje. Idén is legendák intenek búcsút a futballnak, olyan sztárok, akiket még az ellenfél is mérhetetlenül tisztelt, a szurkolókról nem is beszélve.

A Lokál összegyűjtötte, hogy kik azok az ikonok, akik idén szögre akasztják a cipőt. Elöljáróban annyit, hogy 554 gólt és 58 elsőséget búcsúztatunk.

Francesco Totti

Nemzetiség: olasz

Kor: 40

Csapatok: AS Roma

Gólok (klubcsapat/válogatott): 250/9

Sikerek: olasz bajnok, Coppa Italia (2x), Supercoppa Italiana (2x), világbajnok

/Fotó: EPA/GIORGIO BENVENUTI

 

Philipp Lahm

Nemzetiség: német

Kor: 33

Csapatok: VfB Stuttgart, Bayern München

Gólok (klubcsapat/válogatott): 17/5

Sikerek: német bajnok (8x), Német Kupa (6x), német Ligakupa (2007), német Szuperkupa (3x), Bajnokok Ligája-, UEFA Szuperkupa-győztes, klubvilágbajnok, világbajnok

/Fotó: EPA

Xabi Alonso

Nemzetiség: spanyol

Kor: 35

Csapatok: Real Sociedad, Eibar, Liverpool, Real Madrid, Bayern München

Gólok (klubcsapat/válogatott): 35/16

Sikerek: FA-kupa, FA Community Shield, spanyol bajnok, Király Kupa (2x), spanyol Szuperkupa, német bajnok (3x), Német Kupa, német Szuperkupa (2016), Bajnokok Ligája-győztes (2x), UEFA Szuperkupa-győztes, világbajnok, Európa-bajnok (2x)

/Fotó: EPA

Frank Lampard

Nemzetiség: angol

Kor: 38

Csapatok: West Ham United, Swansea City, Chelsea, Manchester City, New York City FC

Gólok (klubcsapat/válogatott): 193/29

Sikerek: Intertotó-kupa, angol bajnok (3x), FA-kupa (4x), angol Ligakupa (2x), FA Community Shield (2x), Bajnokok Ligája-győztes, Európa Liga-győztes

/Fotó: MTI/EPA/Dennis Sabangan

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.