EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Egyéb Kecskemét

Szuper hangulatú döntő az ÉZI-ben

Zsúfolásig megtelt az ÉZI udvara a Kecske Kupa országos versenyére. Összesen 300 gyerek 75 csapattal vett részt a megmérettetésen, amelynek évről évre egyre nagyobb sikere van.

A Mategye Alapítvány immár negyedik alkalommal szervezte meg a Kecske Kupa matematikaversenyt általános iskolások számára. Az országos döntőnek 2017-ben a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola adott otthont. A versenyre évről évre egyre többen érkeznek az ország minden pontjáról. A népszerűség egyik oka lehet, hogy a gyerekek a versenyen nemhogy használhatják az okos kütyüket, de a vetélkedő egyenesen azon alapul. A szervező Nagy Tibor elmondta, külföldön is sok hasonló versenyen jártak már, és azokból is rengeteg ötletet tudtak meríteni a QR-kódon és appokon, no meg persze a gyors észjáráson alapuló versenyhez.

Az ÉZI udvarát teljesen megtöltötték az országos versenyre érkező diákok.

A diákok a jelképes startpisztoly eldördülése után különböző színekkel megjelölt feladatokat kaptak, amelyeket a zsűri asztalánál QR-kódokkal tudtak ellenőrizni, így szinte rögtön kiderült, hogy jó-e az eredmény, illetve a verseny állását is folyamatosan látni lehetett egy interaktív kivetítőn. A megmérettetés nevéhez hűen minden feladat megfogalmazásában benne volt a „kecske” szó. Ebéd után egy külön licitversenyen „kecsketallérokat” kaptak a diákok, amelyeket azután tortára, valamint hasonló értékes és finom nyereményekre válthattak be.

Kapcsolódó Cikkek