EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Kecskemét

Szuper hangulatú döntő az ÉZI-ben

Zsúfolásig megtelt az ÉZI udvara a Kecske Kupa országos versenyére. Összesen 300 gyerek 75 csapattal vett részt a megmérettetésen, amelynek évről évre egyre nagyobb sikere van.

A Mategye Alapítvány immár negyedik alkalommal szervezte meg a Kecske Kupa matematikaversenyt általános iskolások számára. Az országos döntőnek 2017-ben a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola adott otthont. A versenyre évről évre egyre többen érkeznek az ország minden pontjáról. A népszerűség egyik oka lehet, hogy a gyerekek a versenyen nemhogy használhatják az okos kütyüket, de a vetélkedő egyenesen azon alapul. A szervező Nagy Tibor elmondta, külföldön is sok hasonló versenyen jártak már, és azokból is rengeteg ötletet tudtak meríteni a QR-kódon és appokon, no meg persze a gyors észjáráson alapuló versenyhez.


Az ÉZI udvarát teljesen megtöltötték az országos versenyre érkező diákok.

A diákok a jelképes startpisztoly eldördülése után különböző színekkel megjelölt feladatokat kaptak, amelyeket a zsűri asztalánál QR-kódokkal tudtak ellenőrizni, így szinte rögtön kiderült, hogy jó-e az eredmény, illetve a verseny állását is folyamatosan látni lehetett egy interaktív kivetítőn. A megmérettetés nevéhez hűen minden feladat megfogalmazásában benne volt a „kecske” szó. Ebéd után egy külön licitversenyen „kecsketallérokat” kaptak a diákok, amelyeket azután tortára, valamint hasonló értékes és finom nyereményekre válthattak be.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.