2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Kecskemét

Szuper hangulatú döntő az ÉZI-ben

Zsúfolásig megtelt az ÉZI udvara a Kecske Kupa országos versenyére. Összesen 300 gyerek 75 csapattal vett részt a megmérettetésen, amelynek évről évre egyre nagyobb sikere van.

A Mategye Alapítvány immár negyedik alkalommal szervezte meg a Kecske Kupa matematikaversenyt általános iskolások számára. Az országos döntőnek 2017-ben a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola adott otthont. A versenyre évről évre egyre többen érkeznek az ország minden pontjáról. A népszerűség egyik oka lehet, hogy a gyerekek a versenyen nemhogy használhatják az okos kütyüket, de a vetélkedő egyenesen azon alapul. A szervező Nagy Tibor elmondta, külföldön is sok hasonló versenyen jártak már, és azokból is rengeteg ötletet tudtak meríteni a QR-kódon és appokon, no meg persze a gyors észjáráson alapuló versenyhez.


Az ÉZI udvarát teljesen megtöltötték az országos versenyre érkező diákok.

A diákok a jelképes startpisztoly eldördülése után különböző színekkel megjelölt feladatokat kaptak, amelyeket a zsűri asztalánál QR-kódokkal tudtak ellenőrizni, így szinte rögtön kiderült, hogy jó-e az eredmény, illetve a verseny állását is folyamatosan látni lehetett egy interaktív kivetítőn. A megmérettetés nevéhez hűen minden feladat megfogalmazásában benne volt a „kecske” szó. Ebéd után egy külön licitversenyen „kecsketallérokat” kaptak a diákok, amelyeket azután tortára, valamint hasonló értékes és finom nyereményekre válthattak be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.