EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Szombathely

Tánc az érettségizők tiszteletére

Szombathely valóban a tánc fővárosa: a napóleoni időkben élt arisztokrácia divatos táncát, a francia négyest mutatta be mintegy négyszáz diák a város Fő terén Johann Strauss Denevér című zenéjére. Ezzel egy időben Európa több mint 30 városában közel 25-30 ezren tették ugyanezt.

Nyitott esernyőkkel vonultak át a diákok a Savaria térről t a Fő térre Fotó: szombathely.hu

A maribori Szlovéniai Táncegyesület kezdeményezésére immáron 12. alkalommal rendezték meg az Európai Quadrille Táncfesztivált, amelynek kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben a vasi megyeszékhely.  A Guinness-rekord-nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriájában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól.


Mr. Piano, azaz Vágó János guruló zongorán kísérte a produkciót Fotó:szombathely.hu

Szombathely valamennyi iskolájából érkeztek táncosok Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.