EUR: 308,10 Ft
CHF: 266,24 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb Szombathely

Tánc az érettségizők tiszteletére

Szombathely valóban a tánc fővárosa: a napóleoni időkben élt arisztokrácia divatos táncát, a francia négyest mutatta be mintegy négyszáz diák a város Fő terén Johann Strauss Denevér című zenéjére. Ezzel egy időben Európa több mint 30 városában közel 25-30 ezren tették ugyanezt.

Nyitott esernyőkkel vonultak át a diákok a Savaria térről t a Fő térre Fotó: szombathely.hu

A maribori Szlovéniai Táncegyesület kezdeményezésére immáron 12. alkalommal rendezték meg az Európai Quadrille Táncfesztivált, amelynek kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben a vasi megyeszékhely.  A Guinness-rekord-nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriájában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól.

Mr. Piano, azaz Vágó János guruló zongorán kísérte a produkciót Fotó:szombathely.hu

Szombathely valamennyi iskolájából érkeztek táncosok Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.