EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Miskolc

Tankcsapda – Ausztrália után a Lovagi Tornák Terén

Erre az évre a Tankcsapda is vállalt egy arénás bulit Budapesten – április végén. A helyszín tekintetében ez pályájuk során az első ilyen önálló nagykoncert. Pár nap múlva már repültek is a srácok Ausztráliába, hogy ott is megmutassák – három koncert erejéig –, hogy milyen a magyar rock and roll életérzés. Szóval elég sűrű programon van túl a társaság, erről is kérdeztük Lukács Lacit – rögtön a hazaérkezésük után.

Elég sűrűn van teleírva a naptárunk. A három ausztrál koncertet követően egyből jöttünk is vissza, mert május közepén itthon is indul a fesztiválszezon. Az év folyamán játszunk több európai városban, és ősszel vár ránk egy tengerentúli túra is, New Yorkban és Torontóban lépünk fel. Ausztráliáról annyit, hogy mi nem magyar házakban koncerteztünk, hanem rendes rockklubokban.


Különleges látványelemekkel érkeznek tankok a diósgyőri várba – fotó: Derencsenyi István

Kevés időnk volt körülnézni, de utazás közben meg amikor volt szabadidőnk, igyekeztünk lecsapni az érdekességekre. Nagyon büszkék vagyunk az áprilisi arénás bulinkra is, nem volt könnyű menet, főleg a technikai tervezés-kivitelezés elég nagy munka volt. A körszínpados megoldás sok extra igénnyel járt, de mondhatom, hogy jól sikerült minden számolt be  frontember.

Az elkövetkező fesztiválfellépésekre viszont más programot kell összerakniuk, hiszen ott nem csak Tankcsapda-rajongók vannak jelen.


Más a repertoár, amikor önálló Tankcsapda-koncertre készülünk. A miskolci Lovagi Tornák Tere különleges helyszín, ide különleges színpadképpel, hanggal, műsorral érkezünk. Szívesen játszunk Miskolcon, legyen szó akár szabadtéri buliról, akár művelődési házról, akár sportcsarnokról. Emlékszem egy koncertünkre a 90-es évekből, amely az Ady művelődési házban volt, amikor jóval több embert engedtek be a rendezők, mint amennyi férőhely volt. Volt tolongás rendesen! Remélem, a június 9-i bulink is hasonló sikert hoz mondta Lukács.

A rajongókat mindig érdekli a friss dalokkal teli új album megjelenése, így erre is rákérdeztünk.

– Remélem, hogy az új CD 2018 őszén meg tud jelenni. Azon dolgozunk, hogy most egy valóban új dalokat tartalmazó, komplett album kerüljön a rajongókhoz – tette hozzá Lukács Laci.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.