EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Eger

Telekessy-díjat kap a polgármester

A Heves Megyei Közgyűlés idén is a Telekessy István területfejlesztési kitüntető díjjal ismeri el azokat, akik a megye területfejlesztésében, illetve vidékfejlesztésében példamutató eredményt értek el. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője azt javasolta a közgyűlésnek, hogy Habis Lászlót, Eger polgármesterét – a megyeszékhely fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül – tüntesse ki e rangos díjjal. 

A Telekessy-díj odaítéléséről legutóbbi ülésén pozitívan döntött a megyei közgyűlés, az elismerést júniusban adják át.


Habis László valóban az a lokálpatrióta (nem véletlenül az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke is egyben), aki mindig, minden körülmények között a hevesi megyeszékhely érdekeit, fejlődését tartja szem előtt. Polgármesterünk gond nélkül pályázhatna a legjobb polgármester címre is, hiszen, aki ismeri, az tudja, hogy az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően – és az azok miatti negatív hangok ellenére is – akkora fejlődésen ment át Eger, amire soha nem volt példa. Teljes mellszélességgel áll oda a vári attrakciók mellé, az utak, a bölcsődék, az óvodák, a közintézmények, a kórház, az M25-ös út… és még körülbelül három oldalon keresztül sorolhatnánk, hány projekt mellé. A térség országgyűlési képviselőjével együtt kezdeményezője azoknak a turistákat, befektetőket vonzó uniós és hazai finanszírozású fejlesztéseknek, amelyek az itt élők életkörülményeit, munkalehetőségeit is jelentősen javítják.

Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.