EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

Tizenegy migránst fogtak el a rendőrök Békés megyében

Tizenegy migránst fogtak el a rendőrök Békés megyében Elek és Gyula között pénteken; átadták őket a román hatóságoknak – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint illegális bevándorlókat péntek hajnalban fogták el a rendőrök. A tizenegy külföldi a zöldhatáron, Romániából érkezett, mindannyian iraki állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták igazolni személyazonosságukat, sem azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, ezért a rendőrök előállították őket. Meghallgatásukat követően, pénteken késő délután a rendőrség átadta őket a román hatóságoknak.

Hozzáfűzték: a gyanú szerint az illegális migránsokat egy bolgár embercsempész segítette, akit a magyar rendőrök jelzése alapján román területen fogtak el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.