2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Útépítő munkásokra nyitottak tűzet, többen meghaltak

Legalább tíz útépítő munkás meghalt és ketten megsebesültek két építkezésen végrehajtott támadásban szombaton a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány Gvádar városában – közölték a helyi hatóságok.

Sarfraz Bugti tartományi belügyminiszter szerint az ismeretlen támadók tüzet nyitottak egy útépítésen dolgozó munkásokra Gvádar peremén, majd kereket oldottak. A helyi félkatonai erők keresik a támadókat.


Az áldozatok mindegyike a szomszédos Szindh tartományból való. A holttesteket és a sérülteket egy közeli kórházba vitték. Orvosok azt mondták, hogy az áldozatokat főbe lőtték.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Egy nappal korábban, pénteken ugyanebben a tartományban öngyilkos merényletet követtek el a Maulana Abdul Gafúr Hajdari szenátusi alelnököt szállító konvoj ellen, és megöltek legalább huszonöt embert. A politikus megsebesült a támadásban.

Az Afganisztánnal és Iránnal határos Beludzsisztánban több lázadócsoport tevékenykedik. A tálibokon és az iszlamistákon kívül szakadár szélsőségesek is aktívak, akik nagyobb részesedést szeretnének maguknak az energiahordozókban gazdag tartomány bevételeiből.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.