2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Varázsszőnyeges csempész hozza a migránsokat

Elképesztő videón mutatja be az Európai Bizottság, a francia kormány és – a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal is számos közös projektben rész vevő – Hippocréne Alapítvány, hogyan jutnak el Nyugat-Európáig a migránsok.

A videón egy háború elől menekülő család indul meg Európa felé. Az EU határánál – feltehetően a magyar kerítésnél – a határőr elzavarja a gazdasági bevándorlót, majd beengedi a háború elől menekülőket. Itt jelenik meg jótevő tündérként a migrációt elősegítő szervezet aktivistája, aki egy turbános, de jóságos emberhez (embercsempész?) vezeti a családot, aki végül egy klasszikus, Az ezeregyéjszaka meséit idéző varázsszőnyegen viszi Európába a menekülteket. A Kelet-Európába érkezőket tüntetők, a Nyugat-Európába érkezőket szeretetteljes emberek köszöntik, „Szükségünk van rád!” felkiáltással. A befogadottakat vendégül látó európai család asztala egyébként olyan, mintha eleve a földön ülve evés arab hagyományához tervezték volna. Az utalás egyértelmű: az európaiaknak és nem a bevándorlóknak kell integrálódniuk az új Európában.


Kapcsolódó Cikkek

  • Több ezer migráns gyereknek veszett nyoma Svédországban

    Több ezer migráns gyereknek veszett nyoma Svédországban

    Körülbelül 4,5 ezer gyermeknek veszett nyoma az elmúlt négy évben Svédországban, miután a menedékjog iránti kérelmükről elutasító nyilatkozatot kaptak. A gyerekvédelmi ombudsman aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Svédországban a menekült gyermekek on-line fórumokat használnak a tömeges öngyilkosságok megtervezésére, és nem mindig kapják meg a mentális betegségek iránti igényüket.

  • Három lakást kapott a migráns, mert három felesége volt

    Három lakást kapott a migráns, mert három felesége volt

    Újabb Svédországban élő magyar nyilatkozott az M1-nek a bevándorlókkal kapcsolatos problémákról. Jordáky Béla a nyolcvanas években költözött a skandináv államba, azt mondta: volt olyan bevándorló, aki három lakást is kapott az országban csak azért, mert három felesége van.