2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Varázsszőnyeges csempész hozza a migránsokat

Elképesztő videón mutatja be az Európai Bizottság, a francia kormány és – a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal is számos közös projektben rész vevő – Hippocréne Alapítvány, hogyan jutnak el Nyugat-Európáig a migránsok.

A videón egy háború elől menekülő család indul meg Európa felé. Az EU határánál – feltehetően a magyar kerítésnél – a határőr elzavarja a gazdasági bevándorlót, majd beengedi a háború elől menekülőket. Itt jelenik meg jótevő tündérként a migrációt elősegítő szervezet aktivistája, aki egy turbános, de jóságos emberhez (embercsempész?) vezeti a családot, aki végül egy klasszikus, Az ezeregyéjszaka meséit idéző varázsszőnyegen viszi Európába a menekülteket. A Kelet-Európába érkezőket tüntetők, a Nyugat-Európába érkezőket szeretetteljes emberek köszöntik, „Szükségünk van rád!” felkiáltással. A befogadottakat vendégül látó európai család asztala egyébként olyan, mintha eleve a földön ülve evés arab hagyományához tervezték volna. Az utalás egyértelmű: az európaiaknak és nem a bevándorlóknak kell integrálódniuk az új Európában.


Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.