EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,56 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb Ózd

Városát vagy pártját képviseli a polgármester?

Nyilvánosságra hozták a közelmúltban elnyert pályázatok listáját, ahol Ózd hat területre közel másfél milliárd forintot nyert. A megyei közgyűlésben voksolni kellett a projektek elfogadásáról, ám Janiczak Dávid nem szavazott a városba érkező pénzekre.

B.-A.-Z megye volt arányaiban a legaktívabb, hiszen a kiírt pályázatokra 3674-en jelentkeztek, végül 882-t ítéltek meg támogatásra, 182,9 milliárd értékben. Ebből 207 darab volt TOP-pályázat, amelyekre 37,4 milliárdot hagytak jóvá. A Megyeházán tartott sajtótájékoztatón Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy 716 támogatásról már szerződést kötöttek, és 542 pályázónak 91,7 milliárd forintot fizettek ki a 2014–2020 közötti pályázati rendszer keretében.

Fotó: Lokál
Képalá: Török Dezső a B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke és Riz Gábor megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos

Ózdon az Újtelep és a Kiserdőkalja rehabilitációjára 156 millió, ipari terület kialakítására 374 millió, a városi piac fejlesztésére 400 millió, kerékpárút építésére és közlekedésfejlesztésre 440 millió, az önkormányzat ASP központhoz csatlakozásához 9 millió, szociális alapellátások infrastruktúrájának fejlesztésére 91 millió forintot szavazott meg az illetékes bizottság.

Fotó: Lokál
Képalá: Janiczak Dávid közel 1,5 milliárdot nem szavazott meg Ózdnak

Az ellenzék Janiczak Dávid polgármesterrel, a Jobbik alelnökével a soraiban nem szavazott a pályázati pénzek elfogadásáról, így az 1 milliárd 470 millió forint Ózdra kerülése csak a közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának köszönhető. Riz Gábor elmondta, hogy a város vezetésével történt egyeztetés után megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosként elvi támogatást nyújtott a tervezett fejlesztésekhez. Az országgyűlési képviselő nem érti, miért ment szembe Janiczak a polgármesteri esküjével és a város érdekének képviselete helyett miért viselkedik már nem először pártkatonaként. Márpedig amelyik polgármester saját településének fejlesztését elutasítja, méltatlanná válik erre a címre, vagyis a település vezetésére, és nincs helye a polgármesteri székben.

Kapcsolódó Cikkek