EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Belföld

Védhetetlen ügybe keveredett a Gyurcsány-család

Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával kapcsolatban több ügy is népszerű téma a közbeszédben és a hírekben. Az egyik ilyen ügy a 18 milliárd visszafizetéséről szóló.

Dobrev Klára a 18 milliárd visszafizetéséről azt mondta: ebben az esetben semmi rendkívüli nem volt. Elő kell szedni a dokumentumokat, jelentéseket és kiderülhet, hogy semmilyen új, eddig nem ismert tény nem került elő a mostani vizsgálatnál.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában Budai Gyula miniszteri biztos erre reagálva azt mondta: sajnos ez a tény védhetetlen, hiszen az Európai Bizottság jelentése konkrétan meghatározza azokat a szabályszegéseket, ami miatt Magyarországnak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie – írja a Híradó.hu.

Itt meghallgathatja, mit mondott Budai Gyula a Híradónak.

Mint arról beszámoltunk, korábban a Fidesz arra szólította fel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és feleségét, Dobrev Klárát, hogy ne a kormányra mutogassanak, hanem tisztázzák a szerepüket az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések ügyében, amely miatt a kabinetnek 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Óvodaépítésre és meglévő intézmények fejlesztésére fordíthatják a Pest megyei települések az újabb, hatmilliárd forint keretösszegű támogatást, amely a hazai forrású, 80 milliárd forintos Pest megyei program része – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a szombati Magyar Időkben.