2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Védhetetlen ügybe keveredett a Gyurcsány-család

Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával kapcsolatban több ügy is népszerű téma a közbeszédben és a hírekben. Az egyik ilyen ügy a 18 milliárd visszafizetéséről szóló.

Dobrev Klára a 18 milliárd visszafizetéséről azt mondta: ebben az esetben semmi rendkívüli nem volt. Elő kell szedni a dokumentumokat, jelentéseket és kiderülhet, hogy semmilyen új, eddig nem ismert tény nem került elő a mostani vizsgálatnál.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában Budai Gyula miniszteri biztos erre reagálva azt mondta: sajnos ez a tény védhetetlen, hiszen az Európai Bizottság jelentése konkrétan meghatározza azokat a szabályszegéseket, ami miatt Magyarországnak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie – írja a Híradó.hu.


Itt meghallgathatja, mit mondott Budai Gyula a Híradónak.

Mint arról beszámoltunk, korábban a Fidesz arra szólította fel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és feleségét, Dobrev Klárát, hogy ne a kormányra mutogassanak, hanem tisztázzák a szerepüket az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések ügyében, amely miatt a kabinetnek 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Anyai szeretet

    A nap képe: Anyai szeretet

    Afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) négy órával a születése után már anyjával, Kwanzával sétált a Nyíregyházi Állatparkban kifutóján.

  • Újabb medve miatt ég lázban az ország

    Újabb medve miatt ég lázban az ország

    Újabb csatangoló medve tartja lázban a fél országot. Országjáró maci dublőre a hétvégén kezdte túráját kis bocsával egyetemben a Borsod megyei Sajókeresztúron, és Miskolc érintésével vasárnap éjszaka már Mályiban kóborolt.