2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb Pécs

Vendégház lett az öreg Csepelből

Ha nem tudnánk, hogy ez a hely a Mecsekben van, azt hinnénk, hogy ilyen csak külföldön létezik! Egy 11 éve Magyarországra érkezett holland pár bebizonyította: lehet az erdő közepén Csepelből, Trabantból és Barkasból igazi retróparadicsomot létrehozni.

Különleges párosítást választott Paul és Mandey, amikor elkezdte a Mókus-völgy, vagy ahogy a külföldiek ismerik: Mokus Valley benépesítését.


Egykoron fát hordott ez a Csepel, most a természet szerelmeseinek nyújt menedéket

A pár az erdő közepére egy Csepel teherautót „telepített”, amit azonban soha nem indított be. Vagy legalábbis nem a szó szoros értelmében. Kis lakóautót alakítottak ki belőle, ami 25 négyzetméteres vendégházként egy helyben lát el „szolgálatot”, kényelmes pihenőhelyet biztosítva a természet és az autók szerelmeseinek. Ez a legújabb szálláshelyük a Rose Cottage és Green Gypsy névre keresztelt házikók mellett.

Itt nincsenek szomszédok, csak az erdőből előbukkanó őzikék, rókák és madarak serege

– Először csak nyaralni voltam Magyarországon, de beleszerettem a tájba, a Mecsek lankáiba és a gyönyörű Pécsbe, ami nincs tőlünk olyan messze. Elhatároztam, itt szeretnék élni – mesélt a kezdetekről Paul Verf.


Paul párjával rátalált egy régi vízimalomra, amit át is alakítottak. Jelenleg itt élnek. De ez nem volt nekik elég, a közeli Hetvehelyen rátaláltak Cseppelinára (régi Csepel), ami az átalakításig fát hordott a faluban.

Mintha nem is Magyarországon járnánk, pedig ez a Mecsekben van!

 

– A régi Csepel járgányok rajongója vagyok, néhány éve vásároltam meg ezt a darabot. Tudtam, hogy nem kis erőfeszítéssel ugyan, de új életet adhatunk neki. Először tervek készültek arra, hogyan lehetne átalakítani a járművet, majd 2015-ben kezdtük meg a munkát. Végül tavaly lett kész – meséli Paul.

Egy veranda is tartozik a 25 négyzetméteres lakóautóhoz

Belsejében található egy kis konyha, mosdó, ágy és persze van hozzá egy veranda is, ahol el lehet mélázni az élet nagy dolgain. A falakat pedig a régi jármű képei díszítik, nehogy elfelejtse a benne ejtőző vendég, hogy tulajdonképpen egy járgányban pihen.

Így is lehet pihenni a Mecsekben

A Mókus-völgyben nem ez az egyetlen érdekesség. Paul és párja készített egy pihenősarkot is medencével, amit egy régi Trabant és egy Barkas díszít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.