2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Veszélyeztetik a lakosokat Gödöllőn, bontják a városházát

A Fidesz szerint teljesen szabálytalanul, a lakosságot veszélybe sodorva bontják a gödöllői városházát, ugyanis a Pest Megyei Kormányhivatal szerint az épület azbesztet is tartalmaz, a munkálatok pedig nem felelnek meg az előírásoknak.

A polgármester azonban állítja, hogy nincs olyan szabálytalanság, ami miatt le kéne állítani a bontást annak ellenére, hogy Gödöllő fideszes országgyűlési képviselője szerint a bontást szabálytalanul végzik, ráadásul a sitt tárolása sem megfelelő. Az épület bontása egyébként ősz óta zajlik, helyére játszóteret, szabadtéri színpadot és parkot tervez a város.  A párt helyi szervezete a közösségi oldalára feltett egy videót is, amely most hétvégén készült. A felvételen jól látszik, ahogy a munkások a mérgező azbesztet is tartalmazó palatetőt bontják – írja a hirado.hu.


„A közelben templomok, fagylaltozók, gyermeknapi családi forgatag volt, két gimnázium van a közvetlen közelben, étterem. Tehát olyan helyek, ahol az emberek gyakran megfordulnak. Ez egy egészségre nagyon veszélyes anyag. Azt gondolom, hogy a gödöllőiek egészségét nagyon-nagyon veszélyezteti az ilyen típusú bontás” – fogalmazott Vécsey László.

A képviselő közölte: az ügyről értesítette az illetékes hatóságokat. A polgármestert pedig felszólította, hogy adjon részletes tájékoztatást arról, mi történik a városháza veszélyes anyag tartalmú tetejének bontásánál.


Gémesi György azt mondta: hétfőn négy hatóság is szemlét tartott az építkezésen, és szerinte nem találtak olyan szabálytalanságot, ami miatt le kellene állítani a munkálatokat. Szerinte a Fidesz politikai kérdést csinál az ügyből, pedig nem az.

„Eldöntötte a képviselőtestület, ezt az épületet le kell bontani. Vannak benne kétségen kívüli veszélyes anyagok. A veszélyes anyagokat a megfelelő formában kell lebontani és elvinni és eltárolni. Ezzel kapcsolatosan nekünk megállapodásunk van a kivitelezővel” – fogalmazott Gémesi György.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fellép a kormány Sorosék ellen

  Fellép a kormány Sorosék ellen

  Törvénycsomagot alkotott a kabinet a migráció szervezőivel szemben. Mint ismeretes Soros György és jól felépített és szervezett hálózata azon munkálkodik, hogy gyakorlatilag felső kvóta nélkül érkezzenek hazánkba is a migránsok.

 • Válságban a Momentum

  Válságban a Momentum

  Reményvesztett levelet írt a Momentum választmányi tagjainak Papp Gergő, aki decemberben nemcsak kommunikációs igazgatói posztjáról mondott le, de minden kapcsolatot megszakított a párttal.

 • Terry Black: Vona Gábor biszex, talán meleg is

  Terry Black: Vona Gábor biszex, talán meleg is

  Távol maradt a tegnapi bírósági tárgyalástól Vona Gábor. A Jobbik elnökét azért várták a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy megcáfolja Terry Black és Amanda Elstak korábbi állításait, miszerint korábban az ő köreikbe járt és melegpartikon vett részt.