2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Nyíregyháza

Vígopera a rafinált nőkről

Nyíregyházi operaénekest kevesen ismernek, egyet azonban hamarosan láthatnak és hallhatnak az érdeklődők Az énekesnő című vígoperában, amelyet az MJ Produkció felkérésére a Csokonai Színház művészei adnak elő május 29-én 19 órától a Vikár Sándor Zeneiskolában.

Csöppet sem kell aggódniuk azoknak, akik korábban sohasem találkoztak ezzel a műfajjal, mert mint a városunkból származó Biri Gergelytől megtudtuk, a történet könnyed, vidám, magyarul énekelnek, ráadásul prózai betétek segítik a cselekmény még érthetőbbé tételét. Nem utolsó szempont, hogy az egész időtartama nincs egy óra.


Biri Gergely Ottó szerepében Erkel Ferenc Bánk bán című operájában is bizonyított már. Mellette Donkó Imre mint Biberach MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Az énekesnő című Haydn-darabot tavaly novemberben mutattuk be az Egri Kamaraopera Fesztiválon, s a tervek szerint Debrecenben a Víg Kamarában fogjuk előadni ősztől. A témája sajnos ma is nagyon aktuális. Arról szól, hogy a nők a szépségüket kihasználva hogyan tudják a férfiakból kicsalni az értékeket és a pénzt. Az énekesnő énektanárát játszom benne, aki szerelmes a hölgybe, amit az ki is használ. A női főszereplő Nagy Kíra, aki a magánéletben a párom. A másik két szereplő Fehér Éva és Vince János. Zongorán Kozma Dávid kísér bennünket. A színházi világ nem ismeretlen számomra, hiszen édesanyám a Móricz Zsigmond Színház dekoratőre, így már kiskoromtól gyakran figyeltem az ott dolgozók munkáját. Idén átveszem az operaénekesi diplomámat. Céljaim között szerepel a későbbiekben, hogy szabadúszó szólistaként tevékenykedjek – mondta Biri Gergely.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.