2018. január 24., szerda
Timót

Külföld

Vigyázzon! Terrorveszélyre figyelmeztetnek Egyiptomban

Számos nyugati ország nagykövetsége figyelmeztette egy lehetséges merényletre Egyiptomban tartózkodó állampolgárait, miután egy helyi terrorszervezet támadással fenyegette meg az egyiptomi hatóságokat.

A Haszm (Határozottság) elnevezésű terrorszervezet a Telegram internetes oldalon közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy szerdán, helyi idő szerint este hét órakor merényletet hajt végre az ország területén. A fenyegetés nem tért ki arra, hogy milyen merényletet tervez elkövetni a terrorszervezet. Üzenetében a Haszm egy korábbi merényletéről készített fényképet is közzétett, melyen több rendőr holtteste látható.


A nyugati országok helyi nagykövetségei ezért arra kérték Egyiptomban tartózkodó állampolgáraikat, hogy kerüljék a környékbeli kormányzati épületek, a rendőrségi és katonai ellenőrzőpontok, és a főváros, Kairó forgalmasabb belvárosi részeinek környékét: ezek ugyanis azok a helyszínek, ahol a Haszm általában merényleteket szokott végrehajtani.

A Haszm utoljára januárban fenyegetett “előre” merénylettel; akkor a meghirdetett órában a terrortámadás helyett a szervezet végül egy videót tett közzé, mely az általa elkövetett merényleteket taglalta.

Azóta, hogy a hadsereg 2013-ban megdöntötte Mohamed Murszi iszlamista elnök hatalmát, a katonák és a rendőrök rendszeresen szélsőségesek célpontjai Egyiptomban, különösen a Sínai-félsziget északi részén, ahol az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya is működik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  A portugáliai Nazaré partjait évről évre lepik el az óriáshullámokra vadászó szörfösök azzal a céllal, hogy végre valaki megdönti Garrett McNamara 2011-es rekordját, amikor egy 23 méteres hullámot lovagolt meg a portugál paroknál.

 • Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Egy elszabadult házibulihoz riasztották a norvég rendőröket, akiket a helyszínre érkezés után egy 21 éves srác, hógolyóval és más egyéb tárgyakkal dobált meg így kifejezve nemtetszését, amiért az egyenruhások véget vetettek a bulinak.

 • Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.