EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb IX.kerület

Virágok a zöldebb lakótelepért

Összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki (ferencvaros.hu)

A „még zöldebb lakótelepért” programnak köszönhetően idén is pályázhattak a József Attila lakótelep és a MÁV-Aszódi telep területén lévő lakóházak és társasházi közösségek egynyári virágpalánta-telepítésre.

A ferencvaros.hu beszámolója szerint a jelentkezők között hatfajta, összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki. Idén a pályázók – immár második alkalommal – 10 kilós zsákokba töltött virágföldet is kaptak ajándékba a virágpalánták mellé. A támogatás fejében a nyertes pályázóknak vállalniuk kell az épületük előtti közterületen a növények szakszerű elültetését és gondozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.