2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb IX.kerület

Virágok a zöldebb lakótelepért

Összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki (ferencvaros.hu)

A „még zöldebb lakótelepért” programnak köszönhetően idén is pályázhattak a József Attila lakótelep és a MÁV-Aszódi telep területén lévő lakóházak és társasházi közösségek egynyári virágpalánta-telepítésre.

A ferencvaros.hu beszámolója szerint a jelentkezők között hatfajta, összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki. Idén a pályázók – immár második alkalommal – 10 kilós zsákokba töltött virágföldet is kaptak ajándékba a virágpalánták mellé. A támogatás fejében a nyertes pályázóknak vállalniuk kell az épületük előtti közterületen a növények szakszerű elültetését és gondozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.