EUR: 307,04 Ft
CHF: 281,49 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb IX.kerület

Virágok a zöldebb lakótelepért

Összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki (ferencvaros.hu)

A „még zöldebb lakótelepért” programnak köszönhetően idén is pályázhattak a József Attila lakótelep és a MÁV-Aszódi telep területén lévő lakóházak és társasházi közösségek egynyári virágpalánta-telepítésre.

A ferencvaros.hu beszámolója szerint a jelentkezők között hatfajta, összesen 12 ezer tő virágpalántát osztottak ki. Idén a pályázók – immár második alkalommal – 10 kilós zsákokba töltött virágföldet is kaptak ajándékba a virágpalánták mellé. A támogatás fejében a nyertes pályázóknak vállalniuk kell az épületük előtti közterületen a növények szakszerű elültetését és gondozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.