EUR: 322,10 Ft
CHF: 275,37 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szekszárd

Visszaadják a Gemenc Nagydíj hírnevét

Újra UCI-kategóriás besorolást kap a Gemenc Nagydíj, amelyet idén 43. alkalommal tartanak meg, és amelyet ezúttal először Szekszárd város rendez.

Az Alisca Bau Gemenc Nagydíj szervezését bevállalta a város, és a május 25. és 27. között megrendezendő verseny nyolc év után visszakerül a Nemzetközi Kerékpárosszövetség (UCI) versenynaptárába. – Szeretnénk visszaadni a verseny régi hírnevét, az a célunk, hogy a Gemenc Nagydíj ismét olyan magasságokba jusson, ahol egy évtizeddel ezelőtt volt – mondta Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetője az esemény sajtótájékoztatóján, amelyet a Kálvária tetőn tartottak. Nem volt véletlen a helyszínválasztás, hiszen idén ismét a hegyi prológ nyitja majd a nagydíjat, a versenyzőknek ide, a Garay tértől a Kálvária tetején lévő kilátóig kell feltekerniük.


Sajtótájékoztató a város felett
Fotó: Fazekas Zoltán

– Idén először rendezi meg Szekszárd a versenyt – hangsúlyozta Ács Rezső polgármester, hozzátéve: céljuk, hogy a város visszakerüljön a kerékpározás térképére. Emellett olyan programot állítottak össze, mellyel az amatőröket, a családokat is szeretnék bevonni, tehát az amatőrök számára is lesznek versenyek. – Mindennek az a célja, hogy minél többen látogassanak ki a versenyre, legyen ennek a rendezvénynek is olyan hangulata, mint amilyen a Borvidék Félmaratont jellemzi – hangsúlyozta a polgármester.

A nagydíjat 1991 óta támogató Alisca Bau Zrt. képviseletében Korcsmár István vezérigazgató kifejezte örömét, hogy a szervezők azon az úton indultak el újra, amelyen korábban jártak.


Szilasi László, az idei Gemenc Nagydíj versenyigazgatója a Tour de Hongrie versenyigazgatójaként szerzett tapasztalatokat. Ő ismertette az esemény részleteit. Elmondta: 16 csapat jelentkezését fogadták el, ebből hat magyar, köztük egy szekszárdi. Hozzátette, a város felkérésének megfelelően a Gemenc Nagydíj Szekszárd-központú lesz.

Csillag Balázs (balról), Korcsmár István, Ács Rezső, Szilasi László és Arató Gábor a Kálvária tetőn tartott sajtótájékoztatón
Fotó: Fazekas Zoltán

A verseny első napján, május 25-én, csütörtökön 18 órától rajtol a prológ. A versenyzőket egyperces különbséggel indítják a Garay tér aljától, a cél a két kilométerre lévő Kálvária tető. Május 26-án egy 140 kilométeres országúti szakasz, május 27-én pedig egy 110 kilométeres táv vár a kerékpárosokra. A szombati eredményhirdetést követően, este rendezik meg a 60 perces villanyfényes kritériumversenyt Szekszárd belvárosában, ezzel zárul a 43. Gemenc Nagydíj.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.