EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Belföld

7 ok, ami Botka bukását okozza

Az MSZP utolsó reményeként is emlegetett Botka László hibát hibára halmoz, amióta megválasztották a párt miniszterelnök-jelöltjének. A szocialista párt ráadásul négy éve nagyjából egymillió szimpatizánssal rendelkezett, ami mára körülbelül 600 ezer fős táborra apadt. A Nézőpont Intézet tanulmánya alapján a Lokál összegyűjtötte Botka baklövéseit.


MTI Fotó: Soós Lajos

1. Összefogás helyett cicaharc


MTI Fotó: Marjai János

Botka nem csupán az MSZP, hanem az egész baloldal miniszterelnök-jelöltje szeretett volna lenni. Ehhez képest senki sem állt be mögé, sőt Gyurcsány Ferenccel és a DK-val egyenesen háborúban áll. Pedig a szocialista választók egy része is összefogást szeretne a DK-val.

2. Saját múltját is megtagadta


MTI Fotó: Németh György

Úgy beszél a 2010 előtti időszakkal történő szakításról, hogy közben egyik meghatározó alakja volt annak, a döntéseket támogatta, Gyurcsány Ferenc mellett is számtalanszor kiállt, így bármikor a szemére vethető korábbi Gyurcsány-pártisága.

3. Botrányos ügyek

Nem tanulva a korábbi hasonló esetekből, többszörösen kellemetlen helyzetbe került hiányos vagyonbevallása miatt. Ez komoly támadási felületet jelent. Emellett a Szeviép-ügy Bajnai Gordon Hajdú-Bét-ügyéhez hasonló problémát jelenthet számára.

4. Kerítést bontana


MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A magyar kormány bevándorláspolitikáját a magyarok kétharmada, de még a baloldali szavazók 42 százaléka is támogatja. Ehhez képest Botka előbb a Reutersnek adott interjúban, majd Brüsszelben is a kerítés lebontásáról beszélt. Ezzel még saját pártja sem ért egyet, így Botka kínos magyarázkodásba kezdett.

5. Keresi Soros György kegyeit

Komoly baklövés, hogy Botka László Soros Györggyel egy időben tartózkodott Brüsszelben. Ugyan tagadta a „szerencsés véletlent”, azonban másnap ígéretet tett a Soros-egyetemet is érintő jogszabályok, illetve a civiltörvény visszavonására.

6. Médiabojkott

Majmok (Nem hall, nem lát, nem beszél) /Fotó: Flickr

Azzal, hogy az MSZP nem hajlandó a Botka László vagyonosodásával, illetve korrupciógyanús és egyéb, személyét érintő ügyekkel foglalkozó sajtótermékeknek választ adni, azt a látszatot keltheti a választókban, hogy nincs magyarázatuk az ügyekre.

7. „Fizessenek a gazdagok”

Félelmet kelthet a középosztályban a „Fizessenek a gazdagok” szlogen. Felveti ugyanis a kérdést, hogy kik is a gazdagok, és vajon a ma éppen még nem gazdagok holnap nem számítanak-e annak. Ezenkívül előkerült Rákosi Mátyás egyik 1947-es beszéde, amiben szintén azt mondja: „fizessenek a gazdagok”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.