EUR: 326,07 Ft
CHF: 280,57 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Hódmezővásárhely

A csodák és a sziporkázó jókedv birodalma

A platán alatt partiztak júniusban a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjai, tanárai, illetve a meghívott vendégek. A hagyományosnak számító évzáró ünnepélyen műsorokkal, tűzugrással, énekkel, tánccal és persze egy kis eszem-iszommal búcsúztatták el a 2016/2017-es iskolaévet.

A műsorszámok között akadt néptáncos produkció, éneklés, illetve egyéb zenés fellépő is szórakoztatta a nagyérdeműt.

A mozgalmas, sok programmal és persze tanulással teli tanév méltó búcsúztatója volt a kötetlen, családi, baráti program, az úgynevezett Platán Party, amely már hagyománynak számít az iskolában. Az intézmény udvarán álló gyönyörű, több mint 50 éves platánfa hatalmas lombkoronája biztosította a hőségben a hűvöset. Az esemény előtt pár órával még egy kis zuhé adhatott okot kisebb aggodalomra, azonban az égiek kedveztek a Varga Tamás Általános Iskola diákjainak, hiszen mire eljött a partizás ideje, már híre-hamva sem volt viharfellegeknek.


Farkas Zsuzsanna értékelése szerint egy élménydús, izgalmas, eredményes évet zárt az iskola.

– Élményekben dús, eredményes évet zártunk. Bízom benne, hogy mind a gyerekek, mind a szülők és a kollégák elégedettek, de persze mindig jobbra törekszünk. Decemberben fogjuk ünnepelni, hogy iskolánk 10 évvel ezelőtt felvette a Varga Tamás nevet. Erre egy nagyon szép ünnepségsorozattal készülünk. Most tavasz végén, nyár elején nagyon sok pályázatot adtunk be, bízom benne, hogy több is sikeres lesz – fogalmazott Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

Egy ilyen Platán Party alkalmával az egész év során felgyülemlett stresszt is levezethetik, de emellett jó közösségformáló rendezvénynek is minősül ez az esemény.

Az ünnepi műsorban felléptek a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola Varga Tamás Általános Iskolába kihelyezett tagozatának legkisebb néptáncosai (az első osztályos gyerekekből álló Tökmag csoport), Meixner Lili és Rakonczai Dorina (a lányok egy könnyűzenei csokorral készültek), az iskola nyolcadikos tanulói, akik egy táncos produkcióval örvendeztették meg a platánpartizánokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.