EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

A csodák és a sziporkázó jókedv birodalma

A platán alatt partiztak júniusban a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjai, tanárai, illetve a meghívott vendégek. A hagyományosnak számító évzáró ünnepélyen műsorokkal, tűzugrással, énekkel, tánccal és persze egy kis eszem-iszommal búcsúztatták el a 2016/2017-es iskolaévet.

A műsorszámok között akadt néptáncos produkció, éneklés, illetve egyéb zenés fellépő is szórakoztatta a nagyérdeműt.

A mozgalmas, sok programmal és persze tanulással teli tanév méltó búcsúztatója volt a kötetlen, családi, baráti program, az úgynevezett Platán Party, amely már hagyománynak számít az iskolában. Az intézmény udvarán álló gyönyörű, több mint 50 éves platánfa hatalmas lombkoronája biztosította a hőségben a hűvöset. Az esemény előtt pár órával még egy kis zuhé adhatott okot kisebb aggodalomra, azonban az égiek kedveztek a Varga Tamás Általános Iskola diákjainak, hiszen mire eljött a partizás ideje, már híre-hamva sem volt viharfellegeknek.


Farkas Zsuzsanna értékelése szerint egy élménydús, izgalmas, eredményes évet zárt az iskola.

– Élményekben dús, eredményes évet zártunk. Bízom benne, hogy mind a gyerekek, mind a szülők és a kollégák elégedettek, de persze mindig jobbra törekszünk. Decemberben fogjuk ünnepelni, hogy iskolánk 10 évvel ezelőtt felvette a Varga Tamás nevet. Erre egy nagyon szép ünnepségsorozattal készülünk. Most tavasz végén, nyár elején nagyon sok pályázatot adtunk be, bízom benne, hogy több is sikeres lesz – fogalmazott Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

Egy ilyen Platán Party alkalmával az egész év során felgyülemlett stresszt is levezethetik, de emellett jó közösségformáló rendezvénynek is minősül ez az esemény.

Az ünnepi műsorban felléptek a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola Varga Tamás Általános Iskolába kihelyezett tagozatának legkisebb néptáncosai (az első osztályos gyerekekből álló Tökmag csoport), Meixner Lili és Rakonczai Dorina (a lányok egy könnyűzenei csokorral készültek), az iskola nyolcadikos tanulói, akik egy táncos produkcióval örvendeztették meg a platánpartizánokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.