EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

A Dunántúlt sem kímélte a vihar

Az elmúlt hétvégén az ország több pontján is kialakultak záporok, zivatarok, néhol erős széllökésekkel vagy akár jégesővel is kísérve. Dunaújvárosban egy lakóházba csapott villám. 

Viharos szél, esőzés, jég… Nem éppen strandidő jellemezte a múlt vasárnapi időjárást. A vihar Fejér megyét is elérte: a szél több helyen gallyakat tört le, sőt a Bocskai utcában egy lakóházba is belecsapott.

A villámok nem tétlenkedtek Dunaújvárosban: a Bocskai utcában lakástüzet okoztak
fotó: Dencsik Attila

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt, azonban a tetőtéri lakások közül kettőben is lángot fogott a tetőszerkezet. A dunaújvárosi és paksi tűzoltók a rendőrök közreműködésével csaknem negyven embert, köztük öt gyermeket mentettek ki – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.