EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Miskolc

A Hooligans a szimfonikusokkal hangol Miskolcon

Július 7-én 19 órai kezdéssel a Generali Arénában koncertezik a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a húszéves Hooligans. Különleges bulival készülnek!

Endit, a zenekar dobosát kérdeztük a telt házas koncertről. – A Kongresszusi Központban nekünk már kétszer is volt koncertünk szimfonikusokkal, ebből az ötletből merítve jön létre a mostani buli a miskolciakkal. Mi nagyon szeretjük ezt a verziót, ebből adódóan szeretnénk még több ilyen fellépést, de nem egyszerű ennek a megfinanszírozása, ezért nincs is belőle olyan sok, szóval minden ilyen alkalom különlegesnek számít.


Komolyzenei koncertre készülnek a Hooliganok – fotó: Lokál

A nagyzenekarral nekünk egy nagy főpróbánk lesz a koncert napján, Werner Gábor karmesterrel mi azért folyamatosan egyeztetünk és dolgozunk, ő a szimfonikusokkal próbál Miskolcon, mi pedig a mi részünket nyomjuk a saját próbáinkon. Gyakorlatilag a szimfonikusok végig jelen lesz a színpadon és minden számban játszanak – tudtuk meg a bandatagtól.

Kiss Endi, a Hooligans együttes dobosa – fotó: Lokál

A Miskolci Szimfonikus Zenekar életében eddig sem volt hiány különleges produkciókban, de ez alkalommal minden eddiginél izgalmasabb konstrukciót álmodtak meg a Hooligans zenekarral közösen. Az eseményen közreműködik a Fráter Kórus is. A Hooligans már több mint húsz éve ontja a slágereket és szórakoztatja a közönségét. Kevés olyan hely van Magyarországon, ahol ne adtak volna telt házas koncertet. Sikereiket bizonyítja a temérdek rádiós sláger, a számtalan arany- és platinalemez. A nemzeti kategóriájú szimfonikus zenekar sokszor bizonyította már sokoldalúságát, helytállását a könnyedebb műfajokban is, gondoljunk csak a FeelHarmonic Love popkoncertshow-ra, vagy az évről évre nagy sikert arató újévi hangversenyekre. A két együttes munkásságának, szakmai tudásának és stílusának találkozása pedig teljesen új megközelítésbe helyezi a zenei élményt.


Endi további aktualitásokról is beszélt a Lokálnak. – A Hooligans Tv már évekkel ezelőtt elindult, de most értük el azt, hogy rendszeresen tud jelentkezni. Most éppen zajlik a nyári turnénk, de egy ember mindenhová elkísér bennünket és az aktualitásokról rövid beszámolókban, interjúkban készít anyagot, így mindig friss információk jutnak el a rajongóinkhoz.

A jogosítvány megszerzése Endi idei nagy tervei között szerepel, erről így nyilatkozott: „Megígértem magamnak, hogy most hétvégén kiolvasom, áttanulmányozom a KRESZ-könyvet, de nem sikerült… Nagyon unalmas téma, de szükségem lenne a jogsira, így előbb-utóbb át kell esnem a vizsgákon. Ha nőkről szólna a könyv, már rég túl lennék rajta!” A nyári turné kevés szabadidővel szolgál a zenekar tagjainak, de a dobos szerint erre is van megoldás: „Hétközben azért mindig adódik pár szabadnap, ezt ki is szoktuk használni, nyaralni nem tudunk elmenni, de ez is jó kikapcsolódás, én például e hét közepétől Miskolc-Tapolcán pihenek a lányaimmal pár napot” –  mesélte a dobos fenegyerek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.