2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Székesfehérvár

A jövő könyvtára

A nyári szünetben bezárnak a könyvtárak is, a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár azonban új online szolgáltatást alakított ki és kínál. Az olvasók e-könyveket tölthetnek le asztali vagy mobil eszközökre az EBSCO eBook Public Library Collection állományából.

Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd pdf vagy epub formátumban olvashatók Fotó: a könyvtár

A főként angol, de spanyol, francia, német és egyéb nyelveken is olvasható teljes szövegű e-könyveket is tartalmazó adatbázis irodalmi és tudományos műveket egyaránt tartalmaz. Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd PDF vagy epub formátumban olvashatók. Az eBook Public Library Collection adatbázisból egyéni regisztráció után
lehetőség nyílik az e-könyvek online kölcsönzésére és saját eszközre történő letöltésére is – egyidejűleg asztali és mobil eszközökre. Az e-könyvek okos készülékeken is elérhetők az EBSCO eBook alkalmazás
letöltésének segítségével. Az alkalmazás androidra és IOS-re is optimalizált.


A könyvtár június végén felmérést indított a zenei és számítógépes részleg használatáról is. Azt szeretnék megismerni, hogy szolgáltatásaik mennyire felelnek meg az olvasók igényeinek.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nyári zárvatartása alapján július–augusztusban a központi könyvtár és a tagkönyvtárak is bezárnak néhány hétre. Az olvasóterem július 10. és augusztus 20. között hétfőtől péntekig 10-től 15.30-ig tart nyitva, a tagkönyvtárak június 24-től augusztus 26-ig szombatonként zárva tartanak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek