2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Székesfehérvár

A jövő könyvtára

A nyári szünetben bezárnak a könyvtárak is, a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár azonban új online szolgáltatást alakított ki és kínál. Az olvasók e-könyveket tölthetnek le asztali vagy mobil eszközökre az EBSCO eBook Public Library Collection állományából.

Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd pdf vagy epub formátumban olvashatók Fotó: a könyvtár

A főként angol, de spanyol, francia, német és egyéb nyelveken is olvasható teljes szövegű e-könyveket is tartalmazó adatbázis irodalmi és tudományos műveket egyaránt tartalmaz. Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd PDF vagy epub formátumban olvashatók. Az eBook Public Library Collection adatbázisból egyéni regisztráció után
lehetőség nyílik az e-könyvek online kölcsönzésére és saját eszközre történő letöltésére is – egyidejűleg asztali és mobil eszközökre. Az e-könyvek okos készülékeken is elérhetők az EBSCO eBook alkalmazás
letöltésének segítségével. Az alkalmazás androidra és IOS-re is optimalizált.


A könyvtár június végén felmérést indított a zenei és számítógépes részleg használatáról is. Azt szeretnék megismerni, hogy szolgáltatásaik mennyire felelnek meg az olvasók igényeinek.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nyári zárvatartása alapján július–augusztusban a központi könyvtár és a tagkönyvtárak is bezárnak néhány hétre. Az olvasóterem július 10. és augusztus 20. között hétfőtől péntekig 10-től 15.30-ig tart nyitva, a tagkönyvtárak június 24-től augusztus 26-ig szombatonként zárva tartanak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.