EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Székesfehérvár

A jövő könyvtára

A nyári szünetben bezárnak a könyvtárak is, a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár azonban új online szolgáltatást alakított ki és kínál. Az olvasók e-könyveket tölthetnek le asztali vagy mobil eszközökre az EBSCO eBook Public Library Collection állományából.

Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd pdf vagy epub formátumban olvashatók Fotó: a könyvtár

A főként angol, de spanyol, francia, német és egyéb nyelveken is olvasható teljes szövegű e-könyveket is tartalmazó adatbázis irodalmi és tudományos műveket egyaránt tartalmaz. Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd PDF vagy epub formátumban olvashatók. Az eBook Public Library Collection adatbázisból egyéni regisztráció után
lehetőség nyílik az e-könyvek online kölcsönzésére és saját eszközre történő letöltésére is – egyidejűleg asztali és mobil eszközökre. Az e-könyvek okos készülékeken is elérhetők az EBSCO eBook alkalmazás
letöltésének segítségével. Az alkalmazás androidra és IOS-re is optimalizált.


A könyvtár június végén felmérést indított a zenei és számítógépes részleg használatáról is. Azt szeretnék megismerni, hogy szolgáltatásaik mennyire felelnek meg az olvasók igényeinek.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nyári zárvatartása alapján július–augusztusban a központi könyvtár és a tagkönyvtárak is bezárnak néhány hétre. Az olvasóterem július 10. és augusztus 20. között hétfőtől péntekig 10-től 15.30-ig tart nyitva, a tagkönyvtárak június 24-től augusztus 26-ig szombatonként zárva tartanak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.