EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 19., szombat
Huba

Külföld

A Kártyavár című Neflix-sorozatból plagizálta beszédét egy volt polgármester

Frank Underwoodnak, a Kártyavár című Netflix-sorozat főhősének (Kevin Spacey) beszédét plagizálta egy volt mexikói polgármester.

Miguel Angel Covarrubias Cervantest, aki Tlaxcala államban volt egy kisváros polgármestere, a közösségi médián vádolták meg a szöveg plagizálásával.

A férfi videón közzétett beszéde ugyanis szinte szóról szóra megegyezik a sorozat egy 2016-os reklámszpotjának szövegével. Cervantes ráadásul videója háttereként a Kártyavár főcímzenéjét is felhasználta.

A Netflix Twitteren reagált Cervantes húzására: a mexikóiakhoz szóló videoüzenetben Michael Kelly, a Kártyavár egy másik színésze szólalt meg. A videón egy spanyol nyelvű Twitter-bejegyzés jelenik meg: “Az imitáció nem mindig a legeredményesebb formája a hízelgésnek”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

 • Marokkói migráns késelt Finnországban

  Marokkói migráns késelt Finnországban

  Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.

 • Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt – közölte szombaton a finn rendőrség.