EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Nem erőssége a matek a Simicska-médiának

Nagyot akart villantani a 24.hu, a jobbikos plakátmizéria kapcsán azzal összefüggésben, hogy anno a Fidesz, vagy most a Jobbik fizetett kevesebbet a plakátokért.

A 888.hu írta meg, hogy szemmel láthatóan nem igazán erőssége az első elemis matematika a Simicska-médiától korábban távozó, immár 24.hu-s Spirk Józsefnek, de még az Indexnek, a HírTV-nek és a Jobbik pártlapjának sem.


A portál úgy próbálta a köztudottan áron alul értékesített jobbikos plakátok ügyét tisztára mosni, hogy hamis számokat adott meg cikkében. Ez úgy derült ki, hogy hiába javította ki írásában később Spirk az elemi hibáit a jobbikos számadatokkal kapcsolatban, a teljes Simicska-média vígan át is vette a teljesen téves számításokat a 24.hu-ra hivatkozva.

“(a Jobbik) a Fidesznél is érvényesített mahires citylight árakat levonva 2468 óriásplakátot nagyjából 21 millió forint körüli összegért vehette meg. Így 13 500 forint per darabra jön ki a bejelentett adatok szerint az egy óriásplakátért fizetett összeg.”


A probléma csupán csak az, hogy 21 millió forintból, 13 500 forintos darabárral bárhogy is számolva képtelenség 2468 óriásplakátot megvásárolni. Ennél jóval olcsóbb darabárral lehet csak, mondjuk 8 500 forinttal.

Nem véletlen, hogy a Jobbik továbbra sem meri nyilvánosságra hozni a konkrét darabárát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.