2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

A menedékkérők szétosztásával szétesne a menekültügyi rendszer

A Nézőpont Intézet elemzője szerint ha a menedékkérőket szét kellene osztani az uniós tagállamok között, akkor szétesne az egész menekültügyi rendszer, a tagállamok nem tudnák kezelni az ebből fakadó problémákat.

Deák Dániel az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta: már az olasz vezetők is elismerik, hogy a hozzájuk érkező bevándorlók túlnyomó része nem jogosult menekültstátuszra. Ezért az elemző szerint rossz az Európai Bizottság azon javaslata, hogy a menedékkérőket is osszák szét a 27 tagállam között. Ha ők aztán elkezdenek vándorolni a schengeni rendszeren belül, az komoly problémákat okozhat – vélekedett Deák Dániel.


Az elemző szerint már többségben vannak azok a tagállamok, amelyek szerint a külső határokon kívül kellene megoldani ezt a problémát – emelte ki az elemző, hozzátéve: rendkívül fontos lenne, hogy az ehhez szükséges intézkedések – a közös hadsereg felállítása, a közös határőrzés erősítése – megvalósuljanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó: Európának meg kell tudnia védeni külső határait

    Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait – erről a külgazdasági és külügyminiszter keddi ljubljanai tárgyalásai után nyilatkozott telefonon az MTI-nek.

  • A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei

    A gyermekek az erős nemzet építőkövei, akik a jövő dolgozói és felelősségteljes állampolgárai lesznek, az ő kezükben lesz tehát az ország fejlődése – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a gyermekjogok világnapja alkalmából kiadott közleményében kedden.