2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Debrecen

A minőségi ételek fesztiválja

Naplementás zöldborsó, gyöngytyúk kocsonya, házi bivalybao…

Idén is lesz Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőn, 2017. június 24-25 között, a Békás-tó partján. A magas minőségű, kreatívan elkészített ételeket italokat kínáló gasztro rendezvényt Debrecen városa és az Ikon Debrecen Étterem szervezi. A cél, a minőségi gasztronómia jegyében minél többen megismerjék, megszeressék a vidék izgalmas ízeit. A szervezők szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy Debrecen kulináris hagyománya a modern gasztronómiai irányzatok részévé váljon. A kétnapos fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek, új utakat keresve kreatív módon készítik és kínálják ételeiket. Idén a Hortobágy alapanyagai: a magyar szürke marha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba. Debrecen város megújult turisztikai stratégiájának fontos eleme, hogy egyre több olyan rendezvény legyen, amely a modern debreceni gasztronómiát mutatja be.  A Debrecziner Gourmet Fesztivál a zászlóshajója a koncepciónak. Olyan kulináris hagyományokat mutatnak be, amelyek Debrecen jó hírét erősíti. Tavaly az azóta hungarikummá nyilvánított Debreceni Páros, idén pedig a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízei állnak a rendezvény középpontjában – emelte ki Széles Diána turizmusért felelős alpolgármester a sajtótájékoztatón. A Hortobágy alapanyagai a magyar szürke marha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba és a szakmai kihívást minden résztvevő étterem komolyan vette – mondta Pataky Péter séf, a fesztivál szakmai vezetője. A résztvevő húsz étterem különlegességekkel készül: a Spaletta Étterem Kecskemétről gyöngytyúk-kocsonyát készít, a Kis Padlizsán Vegán Étterem fűszeres tallért, készít “naplementás” zöldborsó mártással vagy az Ikon Debrecen Pulled házi bivaly bao-t varázsol gyömbéres uborkával, korianderrel és újhagymával. A tálaláshoz Magyarország első természetvédelmi területének, a Nagyerdő szellemiségéhez igazodva biológiailag elbomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek.


Fontos tudnivalók

  • debreczinergourmet.hu
  • Elővásárlás esetén a belépő 1000 Ft/fő
  • helyszíni vásárlás esetén 2000 Ft/fő
  • Előre vásárolt belépőhöz logóval ellátott boros pohár, biokávé jár
  • Nyereménysorsolás – A fődíj – Wizz Air két főre szóló retúr repülőjegy a világhírű borvidék központjába, Bourdeaux-ba.

Támogatók


  • Vizz Air
  • Baromfiudvar
  • Debreceni Gasztronómiáért Alapítvány

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

    Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

    Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

  • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

    Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

    Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

  • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

    Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

    A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.