EUR: 307,72 Ft
CHF: 265,51 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Sport

A Real Madrid elnöke nem tud Ronaldo távozási szándékáról

Nem tud Cristiano Ronaldo távozási szándékáról Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki hangsúlyozta: nem érkezett ajánlat a portugál sztárfutballistáért.

A klubvezető egy rádióinterjúban beszélt erről, hozzátéve, hogy Alvaro Moratáért és James Rodríguezért sem jelentkezett be senki. A Marca című sportlap keddi számában Pérez kijelentette: “Ronaldo a Real Madrid játékosa és az is marad.”

Az A Bola című portugál sportnapilap pénteki számában arról írt, hogy a 32 éves Ronaldo elhagyná a Real Madridot és Spanyolországot az ellene indított adócsalási per miatt. A spanyol ügyészség múlt kedden közölte, hogy a portugál labdarúgó 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Eközben az olasz Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a portugál támadó jó kapcsolatot ápol a Real volt, a Bayern München jelenlegi edzőjével, Carlo Ancelottival, aki kapocs lehet a klubváltásában. Karl-Heinz Rummenigge, a bajor futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója ugyanakkor hétfőn sietett leszögezni, hogy ez csak pletyka, minden alapot nélkülöz.

A Real Madrid elnöke az állítólagos adócsalási ügyről is beszélt a rádióinterjúban, úgy fogalmazott: az egész nagyon furcsa.

“Az egész ügyről az újságokból értesültem, és ez alapján nem akarok következtetéseket levonni. Amint lehet, beszélek Ronaldóval, s aztán majd meglátjuk, mi történik” – mondta Florentino Pérez.

Ronaldo, aki az elmúlt idényben spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, jelenleg a nemzeti együttessel az oroszországi Konföderációs Kupán vesz részt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.