2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Szeged

A támadójátékot erősítené a Szeged 2011 mestere

Új vezetőedző, Supka Attila irányításával készül a labdarúgó NB II rajtjára a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Lokál Extra Szeged a terveiről kérdezte a Sopronból érkező szakembert.

– A felkészülés június 21-i megkezdése előtt folyamatosan térképeztük fel a csapatot kollégámmal, Híres Gáborral. Jó kiindulópontot jelent számunkra, hogy az előző idényben a Sopronnal kétszer játszottunk a Szeged 2011 ellen, tisztában vagyunk tehát a keret erősségével. Szeretnénk mihamarabb minden egyes futballista kapcsán látni, mire számíthatunk tőle, mit várhatunk el az edzőmeccseken. Természetesen folyamatosan egyeztetünk Adem Kapic sportigazgatóval is – kezdte Supka Attila.


Az új vezetőedző szerint a Szeged 2011-Grosics Akadémia alapvetően egy fegyelmezett, védekezésből jól felkészített együttes, erre mindenképpen lehet építeni. – Meg kell találni azokat a labdarúgókat az átigazolási időszakban, akik az „előrejátékban” tudnak segíteni annak érdekében, hogy több gólt szerezzen az alakulat, csak így tudunk előrelépni a tabellán a 2017-es tizenegyedik helyhez képest. Rá kell bukkannunk azokra az egyéniségekre is, akik a fiatal játékosokat tudják magukkal húzni a bajnoki mérkőzéseken – ismertette az elképzeléseit.

Supka Attila

Az 54 éves tréner 2013 óta a Sopront irányította az NB II-ben, korábban a Debrecennel két bajnoki címet szerzett az első osztályban, a Honvéddal pedig Magyar Kupát nyert. A Szeged kétéves szerződést kötött a mesterrel, akitől a vezetőség azt várja, hogy azonosuljon a klub filozófiájával, és a fiatalok csapatba építése mellett az eredményességben is lépjen előre az együttes.

A húszcsapatos NB II résztvevői talán még keményebb szezon előtt állnak, mint amely nemrég zárult, rengeteg tétmérkőzés és időben is nagyon hosszú bajnokság vár a szegedi gárdára. Supka Attila is kiélezett harcra számít. – Sok olyan csapat lesz a másodosztályban, amely a feljutásért küzd. Legalább nyolc klub ezt a célt tűzi ki: az MTK és a Gyirmót biztos minél hamarabb szeretne visszakerülni az NB I-be, a Nyíregyháza pedig nem úgy szerepelt, ahogy kellett volna, és még nem szóltunk a Kisvárdáról, a Zalaegerszegről vagy a Békéscsabáról. Nehéz lesz a bajnokság, ezért fontos, hogy olyan futballistáink legyenek, akik meghatározó kerettagként a fiatalokat segíthetik a pályán, vagy olyan dolgokat tudjanak nekik tanítani, amivel fejlődhetnek. A magyar játékosok nem voltak hozzászokva a szerda-szombat ritmushoz, viszont úgy kell őket felkészíteni, hogy ezt a terhelést maximálisan bírják. Ekkor eljutunk arra a szintre, amit Nyugat-Európa is képvisel, hogy egy 25 fős keretnek nem jelent problémát a sok mérkőzés lejátszása – vázolta.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.