2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szeged

A támadójátékot erősítené a Szeged 2011 mestere

Új vezetőedző, Supka Attila irányításával készül a labdarúgó NB II rajtjára a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Lokál Extra Szeged a terveiről kérdezte a Sopronból érkező szakembert.

– A felkészülés június 21-i megkezdése előtt folyamatosan térképeztük fel a csapatot kollégámmal, Híres Gáborral. Jó kiindulópontot jelent számunkra, hogy az előző idényben a Sopronnal kétszer játszottunk a Szeged 2011 ellen, tisztában vagyunk tehát a keret erősségével. Szeretnénk mihamarabb minden egyes futballista kapcsán látni, mire számíthatunk tőle, mit várhatunk el az edzőmeccseken. Természetesen folyamatosan egyeztetünk Adem Kapic sportigazgatóval is – kezdte Supka Attila.


Az új vezetőedző szerint a Szeged 2011-Grosics Akadémia alapvetően egy fegyelmezett, védekezésből jól felkészített együttes, erre mindenképpen lehet építeni. – Meg kell találni azokat a labdarúgókat az átigazolási időszakban, akik az „előrejátékban” tudnak segíteni annak érdekében, hogy több gólt szerezzen az alakulat, csak így tudunk előrelépni a tabellán a 2017-es tizenegyedik helyhez képest. Rá kell bukkannunk azokra az egyéniségekre is, akik a fiatal játékosokat tudják magukkal húzni a bajnoki mérkőzéseken – ismertette az elképzeléseit.

Supka Attila

Az 54 éves tréner 2013 óta a Sopront irányította az NB II-ben, korábban a Debrecennel két bajnoki címet szerzett az első osztályban, a Honvéddal pedig Magyar Kupát nyert. A Szeged kétéves szerződést kötött a mesterrel, akitől a vezetőség azt várja, hogy azonosuljon a klub filozófiájával, és a fiatalok csapatba építése mellett az eredményességben is lépjen előre az együttes.

A húszcsapatos NB II résztvevői talán még keményebb szezon előtt állnak, mint amely nemrég zárult, rengeteg tétmérkőzés és időben is nagyon hosszú bajnokság vár a szegedi gárdára. Supka Attila is kiélezett harcra számít. – Sok olyan csapat lesz a másodosztályban, amely a feljutásért küzd. Legalább nyolc klub ezt a célt tűzi ki: az MTK és a Gyirmót biztos minél hamarabb szeretne visszakerülni az NB I-be, a Nyíregyháza pedig nem úgy szerepelt, ahogy kellett volna, és még nem szóltunk a Kisvárdáról, a Zalaegerszegről vagy a Békéscsabáról. Nehéz lesz a bajnokság, ezért fontos, hogy olyan futballistáink legyenek, akik meghatározó kerettagként a fiatalokat segíthetik a pályán, vagy olyan dolgokat tudjanak nekik tanítani, amivel fejlődhetnek. A magyar játékosok nem voltak hozzászokva a szerda-szombat ritmushoz, viszont úgy kell őket felkészíteni, hogy ezt a terhelést maximálisan bírják. Ekkor eljutunk arra a szintre, amit Nyugat-Európa is képvisel, hogy egy 25 fős keretnek nem jelent problémát a sok mérkőzés lejátszása – vázolta.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.