EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Szeged

A támadójátékot erősítené a Szeged 2011 mestere

Új vezetőedző, Supka Attila irányításával készül a labdarúgó NB II rajtjára a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Lokál Extra Szeged a terveiről kérdezte a Sopronból érkező szakembert.

– A felkészülés június 21-i megkezdése előtt folyamatosan térképeztük fel a csapatot kollégámmal, Híres Gáborral. Jó kiindulópontot jelent számunkra, hogy az előző idényben a Sopronnal kétszer játszottunk a Szeged 2011 ellen, tisztában vagyunk tehát a keret erősségével. Szeretnénk mihamarabb minden egyes futballista kapcsán látni, mire számíthatunk tőle, mit várhatunk el az edzőmeccseken. Természetesen folyamatosan egyeztetünk Adem Kapic sportigazgatóval is – kezdte Supka Attila.


Az új vezetőedző szerint a Szeged 2011-Grosics Akadémia alapvetően egy fegyelmezett, védekezésből jól felkészített együttes, erre mindenképpen lehet építeni. – Meg kell találni azokat a labdarúgókat az átigazolási időszakban, akik az „előrejátékban” tudnak segíteni annak érdekében, hogy több gólt szerezzen az alakulat, csak így tudunk előrelépni a tabellán a 2017-es tizenegyedik helyhez képest. Rá kell bukkannunk azokra az egyéniségekre is, akik a fiatal játékosokat tudják magukkal húzni a bajnoki mérkőzéseken – ismertette az elképzeléseit.

Supka Attila

Az 54 éves tréner 2013 óta a Sopront irányította az NB II-ben, korábban a Debrecennel két bajnoki címet szerzett az első osztályban, a Honvéddal pedig Magyar Kupát nyert. A Szeged kétéves szerződést kötött a mesterrel, akitől a vezetőség azt várja, hogy azonosuljon a klub filozófiájával, és a fiatalok csapatba építése mellett az eredményességben is lépjen előre az együttes.

A húszcsapatos NB II résztvevői talán még keményebb szezon előtt állnak, mint amely nemrég zárult, rengeteg tétmérkőzés és időben is nagyon hosszú bajnokság vár a szegedi gárdára. Supka Attila is kiélezett harcra számít. – Sok olyan csapat lesz a másodosztályban, amely a feljutásért küzd. Legalább nyolc klub ezt a célt tűzi ki: az MTK és a Gyirmót biztos minél hamarabb szeretne visszakerülni az NB I-be, a Nyíregyháza pedig nem úgy szerepelt, ahogy kellett volna, és még nem szóltunk a Kisvárdáról, a Zalaegerszegről vagy a Békéscsabáról. Nehéz lesz a bajnokság, ezért fontos, hogy olyan futballistáink legyenek, akik meghatározó kerettagként a fiatalokat segíthetik a pályán, vagy olyan dolgokat tudjanak nekik tanítani, amivel fejlődhetnek. A magyar játékosok nem voltak hozzászokva a szerda-szombat ritmushoz, viszont úgy kell őket felkészíteni, hogy ezt a terhelést maximálisan bírják. Ekkor eljutunk arra a szintre, amit Nyugat-Európa is képvisel, hogy egy 25 fős keretnek nem jelent problémát a sok mérkőzés lejátszása – vázolta.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.