2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szeged

A támadójátékot erősítené a Szeged 2011 mestere

Új vezetőedző, Supka Attila irányításával készül a labdarúgó NB II rajtjára a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Lokál Extra Szeged a terveiről kérdezte a Sopronból érkező szakembert.

– A felkészülés június 21-i megkezdése előtt folyamatosan térképeztük fel a csapatot kollégámmal, Híres Gáborral. Jó kiindulópontot jelent számunkra, hogy az előző idényben a Sopronnal kétszer játszottunk a Szeged 2011 ellen, tisztában vagyunk tehát a keret erősségével. Szeretnénk mihamarabb minden egyes futballista kapcsán látni, mire számíthatunk tőle, mit várhatunk el az edzőmeccseken. Természetesen folyamatosan egyeztetünk Adem Kapic sportigazgatóval is – kezdte Supka Attila.


Az új vezetőedző szerint a Szeged 2011-Grosics Akadémia alapvetően egy fegyelmezett, védekezésből jól felkészített együttes, erre mindenképpen lehet építeni. – Meg kell találni azokat a labdarúgókat az átigazolási időszakban, akik az „előrejátékban” tudnak segíteni annak érdekében, hogy több gólt szerezzen az alakulat, csak így tudunk előrelépni a tabellán a 2017-es tizenegyedik helyhez képest. Rá kell bukkannunk azokra az egyéniségekre is, akik a fiatal játékosokat tudják magukkal húzni a bajnoki mérkőzéseken – ismertette az elképzeléseit.

Supka Attila

Az 54 éves tréner 2013 óta a Sopront irányította az NB II-ben, korábban a Debrecennel két bajnoki címet szerzett az első osztályban, a Honvéddal pedig Magyar Kupát nyert. A Szeged kétéves szerződést kötött a mesterrel, akitől a vezetőség azt várja, hogy azonosuljon a klub filozófiájával, és a fiatalok csapatba építése mellett az eredményességben is lépjen előre az együttes.

A húszcsapatos NB II résztvevői talán még keményebb szezon előtt állnak, mint amely nemrég zárult, rengeteg tétmérkőzés és időben is nagyon hosszú bajnokság vár a szegedi gárdára. Supka Attila is kiélezett harcra számít. – Sok olyan csapat lesz a másodosztályban, amely a feljutásért küzd. Legalább nyolc klub ezt a célt tűzi ki: az MTK és a Gyirmót biztos minél hamarabb szeretne visszakerülni az NB I-be, a Nyíregyháza pedig nem úgy szerepelt, ahogy kellett volna, és még nem szóltunk a Kisvárdáról, a Zalaegerszegről vagy a Békéscsabáról. Nehéz lesz a bajnokság, ezért fontos, hogy olyan futballistáink legyenek, akik meghatározó kerettagként a fiatalokat segíthetik a pályán, vagy olyan dolgokat tudjanak nekik tanítani, amivel fejlődhetnek. A magyar játékosok nem voltak hozzászokva a szerda-szombat ritmushoz, viszont úgy kell őket felkészíteni, hogy ezt a terhelést maximálisan bírják. Ekkor eljutunk arra a szintre, amit Nyugat-Európa is képvisel, hogy egy 25 fős keretnek nem jelent problémát a sok mérkőzés lejátszása – vázolta.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.