EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb IX.kerület

A tervek már megvannak!

A József Attila-lakótelep nagyjátszóterén hirdették ki az év elején kiírt településrendezési és építészeti tervpályázat nyerteseit.  Budapest egyik legkedveltebb lakótelepe megépítése óta nem sokat változott, miközben kifejlődött jelentős növényzete komoly értéket képvisel. Mint az önkormányzat beszámolójából kiderül, a műszakilag elöregedő típusépületek energetikai korszerűsítése, a lift nélküli épületek felvonóval történő bővítése a társasházak jogos igénye, amelyek anyagi forrását a lapos tetők ráépítési lehetősége biztosíthatja. Az eseményen Szűcs Balázs ferencvárosi főépítész beszédében hangsúlyozta, az elbírálás során kiemelten fontos volt, hogy a lakótelep védjegyének számító zöldterületek megmaradjanak és tovább hasznosuljanak.

A nyertes pályamű ennek a szempontnak is maradéktalanul megfelel, sőt a kialakítandó új városközpont is egy jelenleg kevéssé kihasznált, aszfaltozott területet fog közösségi célokra hasznosítani. A főépítész kiemelte: a pályaművek megtekinthetők lesznek az önkormányzat honlapján is, és lehetőség nyílik majd egy közönségdíj odaítélésére is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.