EUR: 312,62 Ft
CHF: 261,01 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IX.kerület

A tervek már megvannak!

A József Attila-lakótelep nagyjátszóterén hirdették ki az év elején kiírt településrendezési és építészeti tervpályázat nyerteseit.  Budapest egyik legkedveltebb lakótelepe megépítése óta nem sokat változott, miközben kifejlődött jelentős növényzete komoly értéket képvisel. Mint az önkormányzat beszámolójából kiderül, a műszakilag elöregedő típusépületek energetikai korszerűsítése, a lift nélküli épületek felvonóval történő bővítése a társasházak jogos igénye, amelyek anyagi forrását a lapos tetők ráépítési lehetősége biztosíthatja. Az eseményen Szűcs Balázs ferencvárosi főépítész beszédében hangsúlyozta, az elbírálás során kiemelten fontos volt, hogy a lakótelep védjegyének számító zöldterületek megmaradjanak és tovább hasznosuljanak.

A nyertes pályamű ennek a szempontnak is maradéktalanul megfelel, sőt a kialakítandó új városközpont is egy jelenleg kevéssé kihasznált, aszfaltozott területet fog közösségi célokra hasznosítani. A főépítész kiemelte: a pályaművek megtekinthetők lesznek az önkormányzat honlapján is, és lehetőség nyílik majd egy közönségdíj odaítélésére is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.