2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Salgótarján

Adománygyűjtés SNI-s gyermekeknek

Nehéz sorsú családok nyaralásának finanszírozására indított országos kampányt az alsótoldi Toldi Ház. Az ElfogadLak program célja, hogy sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik fejlesztéssel egybekötött pihenésen vehessenek részt a Hollókő szomszédságában lévő szálláshelyen.

Az Adjuk össze! Kampány keretében a www.adjukossze.hu honlapon keresztül tudnak adományozni az ElfogadLak programra. A támogatók felajánlásaikkal lehetővé teszik három család számára, hogy egy hétig gyógypedagógusok és asszisztenseik jelenlétében fejlesztéssel kiegészített nyári kikapcsolódásban legyen részük. Az elmúlt két évben a Toldi Házban harminc olyan családot láttak vendégül, akik  SNI-s – tehát például autista vagy enyhén értelmi fogyatékos – gyermeket nevelnek.


A Toldi Ház 2015 óta rendezi meg programjait sajátos nevelési igényű gyermekeknek, akik az önfeledt kikapcsolódás mellett fejlesztésen is részt vehetnek

Az alsótoldi lehetőség példa nélküli az országban, jelenleg a Toldi Ház az egyetlen olyan szálláshely, ahol a sajátos nevelési igényhez kapcsolódó lehetőségek adottak. Elfogadó környezet, tolerancia, szükség esetén speciális étrend biztosítása – néhány kulcsszó, amely megteremti az érintetteknek az önfeledt pihenés feltételeit. Ezen családoknak a közös nyaralását az anyagi nehézségek is akadályozzák. Ezért indította a Toldi Ház az Adjuk össze! országos adománygyűjtő kampányt. Az ElfogadLak program 5 nap, 6 éjszakára biztosítja a család teljes ellátását, szállását és a gyógypedagógusok vagy gyógypedagógiai asszisztensek jelenlétét 30 órában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.