2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Győr

Állatfigurák a játszótereken

Győrben még újdonság, másutt viszont már bizonyítottan kedvelt játszóeszközöket helyeztek el három játszótéren is.

Az új figurákra a kicsik felmászhatnak, ráülhetnek, lovagolhatnak
Fotó: O. Jakócs Péter

– Győrben évekkel ezelőtt példaértékűen zajlott le a játszóterek teljes megújítása, de ezek a parkok azóta is folyamatosan bővülnek egy-egy új játékkal – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, külföldön járva tapasztalta, hogy a 3–6 éves korosztály körében nagyon népszerűek azok a különböző állatfigurák, amelyekre a kicsik felmászhatnak, ráülhetnek, lovagolhatnak.


– Ezeknek a játékoknak a sikerét látva határoztam el, hogy képviselői keretemből három játszótéren próbaképpen elhelyezünk nyuszi és teknős alakú figurákat, amelyeket gumiborítás vesz körül a sérülések elkerülése érdekében.

Teknős is került a nyuszi mellé
Fotó: O. Jakócs Péter

A kivitelezést Tatai Lajos, az Ornamentika Kft. ügyvezetője vállalta, így rövid időn belül mindhárom helyszínre, vagyis a belvárosi McDonald’s udvari, a Batthyány téri és a Damjanich utcai játszótérre is kikerült három-három állatfigura.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.