EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,21 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Átadták a Fővárosi Állatkert új kiszolgáló zónáját

A Fővárosi Állat- és Növénykertben zajló fejlesztések eredményeként csütörtökön átadták az intézmény új kiszolgáló zónáját, amelyben műhelyek, öltözők, állatorvosi állomás és a központi takarmánykonyha kapott helyet.

Néhány napja jelent meg az a kormányhatározat, amelynek értelmében a kormányzat megnövelt forrásokkal támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert megújítási programját, hogy annak eredeti terve ne csökkenjen és ne sérüljön – emelte ki Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az átadón. Mint mondta, a határozat értelmében az intézményben zajló munkálatokat és az eddig tervezett és rendelkezésre állt 25 milliárd forintos forrást a kormány további 18,7 milliárddal egészíti ki.


Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója kiemelte: az új területen zajló négy fő fejlesztés közül az új kiszolgáló zóna már üzemel, a Holnemvolt Várat a tervek szerint fél év múlva adják át, a Hermina Garázs és a Pannon Park pedig 2020-ra készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.