EUR: 322,86 Ft
CHF: 281,39 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld Szekszárd

Átszervezik a kulturális szolgáltatást

Zsikó Zoltán lesz a vezetője a szekszárdi rendezvények még hatékonyabb szervezése érdekében alapított új gazdasági társaságnak.

A szekszárdi önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságként működik majd a létrehozandó Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. – döntött a város közgyűlése legutóbbi ülésén. A közművelődési és kulturális tevékenységek önkormányzati feladatainak ellátása céljából létrejövő társaság feladata a városi rendezvények szervezése és az azokkal kapcsolatos ügyek intézése lesz. Mint azt Ács Rezső polgármester elmondta, a Babits Mihály Kulturális Központot is az új cég működteti majd. Hozzátette, a Babits tapasztalt szakemberekkel rendelkezik a rendezvényszervezés terén, és az ott dolgozók tudására ezután is számítanak. A város elkövetkező turisztikai fejlesztéseihez azonban profi csapatra van szükség, a szemlélet más lesz, a város pedig ezután nem intézményi támogatást nyújt. Valószínű, hogy a szintén városi Turisztikai Kft. megszűnik, és ennek tevékenysége is beolvad a létrejövő közművelődési társaságéba.


A szekszárdi születésű, alsónyéki Zsikó Zoltán néhány éve a Zsikó Zenekar alapítójaként lett ismert. Eddig a Várkert Bazár Kulturális Igazgatóságán dolgozott kulturális menedzserként.

Szüreti felvonulás Szekszárd főutcáján. A városi rendezvények szervezését átveszi az új cég
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek