EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Az alapanyag jár, épülhet a járda!

Lezárult az önerős járdaépítési pályázat, megkezdődhetnek az építési munkálatok Hódmezővásárhelyen. A témával kapcsolatban dr. Kószó Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a Rudnay utca 14/B alatt.

Közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni 3400 négyzetméteren

Hódmezővásárhely önkormányzata idén meghirdette az önerős járdaépítési programot. Ennek keretén belül társas-, illetve családi házak pályázhattak a járdaépítésre. A város állja a sóder, cement és homok költségeit, a lakóknak pedig a járdák elkészülését kell biztosítaniuk.


Június 22-én kezdték meg az alapanyagok kiszállítását, és szeptember 30-ig kell elkészülniük.

Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat a költségvetésből idén 10 millió forintot fordít alapanyagra a járdaépítéshez. 112-en adták be pályázatukat, és közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni, 3400 négyzetméteren. Ehhez 440 köbméter mosott homokot és sódert, illetve 1020 mázsa cementet biztosít a város. A nyersanyagokat a megbízott vállalkozók június 22-én, csütörtökön kezdték el kiszállítani.

Dr. Kószó Péter: “10 milliót fordít idén a város járdaépítésre. “

A járdáknak szeptember 30-ig kell elkészülniük. A munkálatokat, valamint a biztosított nyersanyagok rendeltetésszerű felhasználását a közterület-felügyelet munkatársai fogják ellenőrizni.

A Rudnay utca 14/b alatt található társasház is részt vesz a programba, nekik nem sokkal a sajtótájékoztató után hozták meg a 4 köbméter sódert és homokot, valamint a 9 mázsa cementet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.