2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Az alapanyag jár, épülhet a járda!

Lezárult az önerős járdaépítési pályázat, megkezdődhetnek az építési munkálatok Hódmezővásárhelyen. A témával kapcsolatban dr. Kószó Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a Rudnay utca 14/B alatt.

Közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni 3400 négyzetméteren

Hódmezővásárhely önkormányzata idén meghirdette az önerős járdaépítési programot. Ennek keretén belül társas-, illetve családi házak pályázhattak a járdaépítésre. A város állja a sóder, cement és homok költségeit, a lakóknak pedig a járdák elkészülését kell biztosítaniuk.


Június 22-én kezdték meg az alapanyagok kiszállítását, és szeptember 30-ig kell elkészülniük.

Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat a költségvetésből idén 10 millió forintot fordít alapanyagra a járdaépítéshez. 112-en adták be pályázatukat, és közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni, 3400 négyzetméteren. Ehhez 440 köbméter mosott homokot és sódert, illetve 1020 mázsa cementet biztosít a város. A nyersanyagokat a megbízott vállalkozók június 22-én, csütörtökön kezdték el kiszállítani.

Dr. Kószó Péter: “10 milliót fordít idén a város járdaépítésre. “

A járdáknak szeptember 30-ig kell elkészülniük. A munkálatokat, valamint a biztosított nyersanyagok rendeltetésszerű felhasználását a közterület-felügyelet munkatársai fogják ellenőrizni.

A Rudnay utca 14/b alatt található társasház is részt vesz a programba, nekik nem sokkal a sajtótájékoztató után hozták meg a 4 köbméter sódert és homokot, valamint a 9 mázsa cementet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.