EUR: 310,77 Ft
CHF: 259,54 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Hódmezővásárhely

Az alapanyag jár, épülhet a járda!

Lezárult az önerős járdaépítési pályázat, megkezdődhetnek az építési munkálatok Hódmezővásárhelyen. A témával kapcsolatban dr. Kószó Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a Rudnay utca 14/B alatt.

Közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni 3400 négyzetméteren

Hódmezővásárhely önkormányzata idén meghirdette az önerős járdaépítési programot. Ennek keretén belül társas-, illetve családi házak pályázhattak a járdaépítésre. A város állja a sóder, cement és homok költségeit, a lakóknak pedig a járdák elkészülését kell biztosítaniuk.


Június 22-én kezdték meg az alapanyagok kiszállítását, és szeptember 30-ig kell elkészülniük.

Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat a költségvetésből idén 10 millió forintot fordít alapanyagra a járdaépítéshez. 112-en adták be pályázatukat, és közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni, 3400 négyzetméteren. Ehhez 440 köbméter mosott homokot és sódert, illetve 1020 mázsa cementet biztosít a város. A nyersanyagokat a megbízott vállalkozók június 22-én, csütörtökön kezdték el kiszállítani.

Dr. Kószó Péter: “10 milliót fordít idén a város járdaépítésre. “

A járdáknak szeptember 30-ig kell elkészülniük. A munkálatokat, valamint a biztosított nyersanyagok rendeltetésszerű felhasználását a közterület-felügyelet munkatársai fogják ellenőrizni.

A Rudnay utca 14/b alatt található társasház is részt vesz a programba, nekik nem sokkal a sajtótájékoztató után hozták meg a 4 köbméter sódert és homokot, valamint a 9 mázsa cementet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.