EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Hódmezővásárhely

Az alapanyag jár, épülhet a járda!

Lezárult az önerős járdaépítési pályázat, megkezdődhetnek az építési munkálatok Hódmezővásárhelyen. A témával kapcsolatban dr. Kószó Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a Rudnay utca 14/B alatt.

Közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni 3400 négyzetméteren

Hódmezővásárhely önkormányzata idén meghirdette az önerős járdaépítési programot. Ennek keretén belül társas-, illetve családi házak pályázhattak a járdaépítésre. A város állja a sóder, cement és homok költségeit, a lakóknak pedig a járdák elkészülését kell biztosítaniuk.


Június 22-én kezdték meg az alapanyagok kiszállítását, és szeptember 30-ig kell elkészülniük.

Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat a költségvetésből idén 10 millió forintot fordít alapanyagra a járdaépítéshez. 112-en adták be pályázatukat, és közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni, 3400 négyzetméteren. Ehhez 440 köbméter mosott homokot és sódert, illetve 1020 mázsa cementet biztosít a város. A nyersanyagokat a megbízott vállalkozók június 22-én, csütörtökön kezdték el kiszállítani.

Dr. Kószó Péter: “10 milliót fordít idén a város járdaépítésre. “

A járdáknak szeptember 30-ig kell elkészülniük. A munkálatokat, valamint a biztosított nyersanyagok rendeltetésszerű felhasználását a közterület-felügyelet munkatársai fogják ellenőrizni.

A Rudnay utca 14/b alatt található társasház is részt vesz a programba, nekik nem sokkal a sajtótájékoztató után hozták meg a 4 köbméter sódert és homokot, valamint a 9 mázsa cementet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.