2018. április 21., szombat
Konrád

Extra

Az utolsó percig nem adta fel Nagy György

Barátai szerint Nagy György az egyik legjobb és legkitartóbb ember volt. A Magyar Televízió egykori munkatársa az utóbbi években folyamatosan felhívta a figyelmet a szűrések fontosságára, miután rákbetegsége miatt el kellett távolítani a gyomrát.  64 évesen hunyt el.

„Nagy György – férj, édesapa, nagypapa, barát, mindannyiunk Nagygyurija ma délelőtt elment…” – fogalmazta meg fájdalmasan szépen a közösségi oldalon a tévés özvegye, Katalin. A 64 éves tévés többek között az Ablak, a Főtér és A Reggel műsorvezetője volt. Négy éve rosszindulatú daganatot találtak a gyomrában, ami miatt az egész szervet ki kellett venni. Később kemoterápiás kezelésre is szükség volt.


„Nem vacilláltam azon, hogy mi lesz velem gyomor nélkül: elmagyarázták, hogy bár több odafigyelést igényel, de lehet teljes életet élni gyomor nélkül is (…) A kortársaimat és a nálam fiatalabbakat is küldöm: szűrés, szűrés, szűrés! Ha nincs baj, legalább megnyugszik az ember, ha van, akkor az úgysem fog elmúlni, csak rosszabbodni, ezért semmilyen indok nem fogadható el a halogatásra. Egy daganatos betegségen átesett embernek igenis felelőssége, hogy a környezetében élőket elküldje orvoshoz (…) Nem foglalkozom a szükségesnél többet a betegséggel, de nem élek vakon, nem dugom homokba a fejem: tisztában vagyok azzal, hogy háromnegyed évvel a kemoterápiás kezelés után orvosilag még nem mondanak gyógyultnak, s még öt év tünetmentesség után sem száz százalék, hogy végleg sikerült leszámolni a kórral” – mondta korábban a Rákgyógyítás Magazinnak, a cikkből pedig az is kiderült, hogy bár jól tudta, bármi történhet, az utolsó percig nem adta fel.

Nagy György
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.