EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Extra

Az utolsó percig nem adta fel Nagy György

Barátai szerint Nagy György az egyik legjobb és legkitartóbb ember volt. A Magyar Televízió egykori munkatársa az utóbbi években folyamatosan felhívta a figyelmet a szűrések fontosságára, miután rákbetegsége miatt el kellett távolítani a gyomrát.  64 évesen hunyt el.

„Nagy György – férj, édesapa, nagypapa, barát, mindannyiunk Nagygyurija ma délelőtt elment…” – fogalmazta meg fájdalmasan szépen a közösségi oldalon a tévés özvegye, Katalin. A 64 éves tévés többek között az Ablak, a Főtér és A Reggel műsorvezetője volt. Négy éve rosszindulatú daganatot találtak a gyomrában, ami miatt az egész szervet ki kellett venni. Később kemoterápiás kezelésre is szükség volt.


„Nem vacilláltam azon, hogy mi lesz velem gyomor nélkül: elmagyarázták, hogy bár több odafigyelést igényel, de lehet teljes életet élni gyomor nélkül is (…) A kortársaimat és a nálam fiatalabbakat is küldöm: szűrés, szűrés, szűrés! Ha nincs baj, legalább megnyugszik az ember, ha van, akkor az úgysem fog elmúlni, csak rosszabbodni, ezért semmilyen indok nem fogadható el a halogatásra. Egy daganatos betegségen átesett embernek igenis felelőssége, hogy a környezetében élőket elküldje orvoshoz (…) Nem foglalkozom a szükségesnél többet a betegséggel, de nem élek vakon, nem dugom homokba a fejem: tisztában vagyok azzal, hogy háromnegyed évvel a kemoterápiás kezelés után orvosilag még nem mondanak gyógyultnak, s még öt év tünetmentesség után sem száz százalék, hogy végleg sikerült leszámolni a kórral” – mondta korábban a Rákgyógyítás Magazinnak, a cikkből pedig az is kiderült, hogy bár jól tudta, bármi történhet, az utolsó percig nem adta fel.

Nagy György
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Brazil testalkat hódít a Lupa Beach-en

    Brazil testalkat hódít a Lupa Beach-en

    Idén hatodik alkalommal rendezték meg a BioTechUSA – FitBalance Beach Body rendezvényt, ezúttal „Budapest tengerpartján” vagyis a Lupa Premium Beach-en. Az esemény fókuszában az egészséges életmód és a változatos mozgás állt, mely nem csak a fitneszmodellek, de a jelenlévő sztárok, köztük Kulcsár Edina és Tápai Szabina számára is különösen fontos.

  • Úsznak a pénzben a leggazdagabb celebek

    Úsznak a pénzben a leggazdagabb celebek

    A Forbes minden évben összeállítást készít a 100 legjobban fizetett celebről. A lista idén sem maradt el, mi pedig megmutatjuk, hogy ki az öt leggazdagabb és legismertebb híresség, akiknek még az unokái sem fognak szűkölködni.