2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Benzinkutas segített elfogni a támadót

A híradások tele voltak nemrég az egyik téti benzinkutat ért támadással, ahol szerencsére nagyobb baj nem történt, a rabláskísérlet meghiúsult. Az elkövető elfogásában részt vevő férfit bátorságáért a rendőrség Szent György-emlékéremmel jutalmazta.

A benzinkutat ért támadás késő este történt, szinte a semmiből bukkant elő a maszkot viselő fegyveres férfi. A történetet innentől már az egyik benzinkúti alkalmazott, Mohácsi Csaba mesélte el. – A kollégám szólt, én pedig a kis ablakon keresztül láttam, hogy egy maszkos ember van kint – kezdte Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy a benzinkúton egy kis ablakon keresztül lehet ilyenkor fizetni. – A férfi lőtt egyet, de nem felénk, és a pénzt követelte tőlünk. Megkérdeztem tőle, hogy miért kell neki a bevétel, és hogy Tétről jött-e. Azt válaszolta, hogy nem, de biztos benne, hogy már felismertük. Mondtuk, hogy téved, nem jöttünk rá, kicsoda. Továbbra is a pénzt kérte, de mondtuk, hogy nincs itt a bevétel.


A köszönet pillanata
Fotó: HAK

Ekkor vett meglepő fordulatot a történet, mert a támadó közölte: tulajdonképpen nem is kell neki a pénz, az a célja, hogy a rendőrök elfogják és bevigyék.

– Ismét lőtt egyet, de a riasztófegyvert hátra tartva, oldalra. Szóval nem fogta ránk egy pillanatig sem, nem ránk célzott. Utána elment az ablaktól, az autójához sietett amely a 83-as út túloldalán állt. A kocsi ismerős volt, de akkor sem tudtuk még, ki a támadónk.


Csaba ekkor hozta meg azt a döntést, ami igazi hőssé tette a fiatalembert, aki nem mellesleg Téten önkéntes polgárőr. Szólt a kollégájának, hogy ő bizony a maszkos férfi nyomába ered.

– Elmenekült volna, ha nem követem kocsival. Hívtam a téti polgárőröket, hogy szolgálatban vannak-e, de mivel ők most nem járőröztek, a 112-t tárcsáztam. Folyamatosan tájékoztattam a központot, hogy merre járunk. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, és onnantól az egész elfogás olyan volt, mintha egy akciófilmet néztem volna.

Mohácsi Csaba és Váczi Attila rendőr alezredes, kapitányságvezető
Fotó: HAK

Adja magát a kérdés, hogy nem sodorta-e veszélybe magát a kétgyermekes családapa, azonban válaszával mindenkit megnyugtatott.

– Polgárőr vagyok, szolgálok és védek én is. Azért lettem polgárőr több mint öt éve, hogy segíthessek. Természetesen felmértem, hogy mennyire veszélyes a támadó, de ránk egyszer sem fogta a fegyvert, nem akart minket bántani. Nem volt agresszív, sokkal inkább ijedten viselkedett. Persze azért tisztes távolból követtem, hogy tényleg ne lehessen semmi bajom. Ma sem döntenék másként, polgárőrként nem is tehetném.

Mohácsi Csaba a rendőrségtől kapott Szent György plakettel
Fotó: HAK

Mohácsi Csaba hősiessége elismeréseként a Győri Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjétől Váczi Attila alezredestől Szent György-emlékplakettet vehetett át, amiről elmondta: nagy megtiszteltetésnek tekinti, de csak úgy cselekedett, ahogy az egy polgárőrtől elvárható.

Az elkövetőt június elsején a Győri Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.