EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Győr

Benzinkutas segített elfogni a támadót

A híradások tele voltak nemrég az egyik téti benzinkutat ért támadással, ahol szerencsére nagyobb baj nem történt, a rabláskísérlet meghiúsult. Az elkövető elfogásában részt vevő férfit bátorságáért a rendőrség Szent György-emlékéremmel jutalmazta.

A benzinkutat ért támadás késő este történt, szinte a semmiből bukkant elő a maszkot viselő fegyveres férfi. A történetet innentől már az egyik benzinkúti alkalmazott, Mohácsi Csaba mesélte el. – A kollégám szólt, én pedig a kis ablakon keresztül láttam, hogy egy maszkos ember van kint – kezdte Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy a benzinkúton egy kis ablakon keresztül lehet ilyenkor fizetni. – A férfi lőtt egyet, de nem felénk, és a pénzt követelte tőlünk. Megkérdeztem tőle, hogy miért kell neki a bevétel, és hogy Tétről jött-e. Azt válaszolta, hogy nem, de biztos benne, hogy már felismertük. Mondtuk, hogy téved, nem jöttünk rá, kicsoda. Továbbra is a pénzt kérte, de mondtuk, hogy nincs itt a bevétel.

A köszönet pillanata
Fotó: HAK

Ekkor vett meglepő fordulatot a történet, mert a támadó közölte: tulajdonképpen nem is kell neki a pénz, az a célja, hogy a rendőrök elfogják és bevigyék.

– Ismét lőtt egyet, de a riasztófegyvert hátra tartva, oldalra. Szóval nem fogta ránk egy pillanatig sem, nem ránk célzott. Utána elment az ablaktól, az autójához sietett amely a 83-as út túloldalán állt. A kocsi ismerős volt, de akkor sem tudtuk még, ki a támadónk.

Csaba ekkor hozta meg azt a döntést, ami igazi hőssé tette a fiatalembert, aki nem mellesleg Téten önkéntes polgárőr. Szólt a kollégájának, hogy ő bizony a maszkos férfi nyomába ered.

– Elmenekült volna, ha nem követem kocsival. Hívtam a téti polgárőröket, hogy szolgálatban vannak-e, de mivel ők most nem járőröztek, a 112-t tárcsáztam. Folyamatosan tájékoztattam a központot, hogy merre járunk. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, és onnantól az egész elfogás olyan volt, mintha egy akciófilmet néztem volna.

Mohácsi Csaba és Váczi Attila rendőr alezredes, kapitányságvezető
Fotó: HAK

Adja magát a kérdés, hogy nem sodorta-e veszélybe magát a kétgyermekes családapa, azonban válaszával mindenkit megnyugtatott.

– Polgárőr vagyok, szolgálok és védek én is. Azért lettem polgárőr több mint öt éve, hogy segíthessek. Természetesen felmértem, hogy mennyire veszélyes a támadó, de ránk egyszer sem fogta a fegyvert, nem akart minket bántani. Nem volt agresszív, sokkal inkább ijedten viselkedett. Persze azért tisztes távolból követtem, hogy tényleg ne lehessen semmi bajom. Ma sem döntenék másként, polgárőrként nem is tehetném.

Mohácsi Csaba a rendőrségtől kapott Szent György plakettel
Fotó: HAK

Mohácsi Csaba hősiessége elismeréseként a Győri Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjétől Váczi Attila alezredestől Szent György-emlékplakettet vehetett át, amiről elmondta: nagy megtiszteltetésnek tekinti, de csak úgy cselekedett, ahogy az egy polgárőrtől elvárható.

Az elkövetőt június elsején a Győri Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.