EUR: 325,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld

Botka hatalma bosszantja az MSZP-seket

Feszültséget szült az MSZP-n belül, hogy a kampány szervezésére életre hívott országos választási bizottság szinte korlátlan hatalommal ruházta fel Botka Lászlót, aki nem is tagja a párt vezetésének – állítja a Magyar Idők. A lap szerint többen etikai vizsgálatot fontolgatnak az ügy miatt.

Akkor most ki is a főnök az MSZP-ben?
MTI Fotó: Mohai Balázs

A hírek szerint egyetlen mozdulattal törölte el Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt annak a lehetőségét, hogy az MSZP képviselői kiállhassanak a korrupció kizárása érdekében elkészült úgynevezett plakáttörvény tervezete mellett. A Magyar Idők szerint ez a tempó már sok szocialista képviselőnek is szúrja a szemét. A lap arról ír, hogy a pártból többen azt fontolgatják, etikai vizsgálatban támadják meg az MSZP országos választási bizottságának döntését, amely szerint a párt szervezeteivel és pénzügyei­vel kapcsolatos döntésekhez Botka László jóváhagyása is kell.


Ezzel gyakorlatilag korlátlan hatalmat kapott Botka, aki nem tagja az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának, elnökségének, de még a választmányának sem. A felháborodott szocialisták szerint a párt alapszabálya kimondja: az országos párttanács dönthet országos intézmény létrehozásáról, a pártszervezetek pénzügyi támogatásainak elosztásáról, és ez a testület véleményezi a gazdasági hatásokkal járó előterjesztéseket is – részletezi a konzervatív lap.

A párttanács munkájában az alapszabály szerint az elnök, annak helyettese, alelnökei, valamint a választmány és a frakció vezetői, továbbá a területi szövetségek elnökei és a pártigazgató vesznek részt. A Magyar Idők szerint akár ügyészségi vizsgálat is indulhat az ügyben.


– Pénteken kiáll a pártelnök és a frakcióvezető, kedden meg leállítja az egészet a miniszterelnök-jelölt. Komplett hülyét csinálunk magunkból folyamatosan – kommentálta a csikicsukit a hvg.hu szerint az egyik MSZP-s.

Ugyanakkor az üggyel kapcsolatban tegnap Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese is megszólalt, aki az M1 Aktuális csütörtöki adásában megerősítette: a hétfői ötpárti egyeztetésen még úgy tűnt, hogy az MSZP is támogathatja a plakáttörvényt, de Botka László közbeavatkozott.

– Olyan hírek is elterjedtek, hogy nagy valószínűséggel azért, mert ő is kapott 1200 plakáthelyet Simicskától – fogalmazott Németh Szilárd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vágóhídon tartottak állatviadalt

  Vágóhídon tartottak állatviadalt

  Egy vágóhídon tartott, tiltott állatviadal résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei vasárnap reggel Mohácson, az ügyben három férfi ellen indult eljárás.

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.