EUR: 325,95 Ft
CHF: 294,54 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Botka magyarázza a bizonyítványt

Összevissza beszél Botka László. Nemrég Brüsszelben még a kerítés lebontását ígérte meg, most pedig már azt mondta: a határzárat fenn kell tartani, amíg a magyar emberek veszélyben érzik magukat. Ugyanakkor az MSZP miniszterelnök-jelöltje továbbra is Soros kottájából játszik, ugyanis a magyar határvédelem felszámolásán munkálkodik.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Egyik szavával üti a másikat Botka László, aki urizáló életvitelével már így is tömegeket haragított magára. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt májusi kongresszusán még bírálta a déli határon felépített kerítést. Úgy fogalmazott, hogy elszigeteli Magyarországot a kormány, és ennek része a határok lezárása is. Egyébként a Magyar Idők akkor arról írt, hogy az MSZP-n belül sem teljes az egyetértés Botka „kerítésromboló” bejelentésével kapcsolatban. A lap szerint mivel a fizikai és jogi határzárral a baloldali szavazók többsége is egyetért, a szocialisták a kampányban mindenképpen kerülnék a kérdést.Nos, a jelek szerint ez lehet az oka annak, hogy Botka, gondolatait feladva, a népszerűség növelése érdekében most éppen azt találta mondani a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának hét eleji szegedi ünnepségén, hogy ezt a kerítést senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában. – Azt kell mondanom önöknek, hogy ez a határzár életünk része lesz jó darabig – fogalmazott.

Botka László, úgy látszik, továbbra is Soros György kottájából játszik, ugyanis felszólította a kormányt, hogy a magyar határvédelmet rendelje alá a valójában csak névleg létező uniós határőrizetnek. Korábban ezt a javaslatot fogalmazta meg a milliárdos is, aki több helyen megjelent írásában szorgalmazta: legyen egységes, központosított az unióban a határvédelem, a migránsok menekültkérelmének elbírálása és a befogadásuk.


 

Tengernél pihen Rolex Laci

Botka nem csupán a szép órákat szereti, a búvárkodás is az egyik kedvenc hobbija. A Ripost korábban arról írt: a politikus a Maldív-szigeteken és Zanzibárban is részt vett családjával luxusutakon. Az MSZP-s nemrég a Borsnak azt mondta: idén Egyiptom lesz a célpont. Most a Jobbikhoz közeli N1TV-nek megerősítette, hogy egy-két hetet tölt el családjával a tengerparton. Érdekes, hogy Botka és pártja bojkottot hirdetett a szerintük kormánypárti médiumok ellen, de a jobbikos sajtóval, úgy tűnik, nincs bajuk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

  A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

  A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Felvidéken és az egész Kárpát-medencében – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak a megnyitóján kedden.

 • Újra 30°C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála

  Újra 30°C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála

  Kedden és szerdán is gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel az ország döntő részén csapadék nélkül. Ugyanakkor kedden délután az északi megyesávban, szerdán pedig az északkeleti megyékben elvétve futó zápor esetleg előfordulhat, sőt szerda késő este a nyugati határvidékre is besodródhat Ausztria felől egy-egy zápor, netán zivatar.

 • Deutsch Tamás: Az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

  Deutsch Tamás: Az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

  Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelenttette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.