2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Bringások és geoportya a város szívében

Kerékpárosversenyt rendezett a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub Hódmezővásárhely belvárosában június 4-én, vasárnap. Az egész napos eseményen a délután a csapatversenyeké volt, valamint részt lehetett venni egy Geo Portya Selfie túrán is.

730 méteres pályán bizonyíthattak a bringások.

A Bringalovagok elnevezésű versenyen induló kerékpárosok egy 730 méteres pályán, városi terepviszonyok között mérték össze a tudásukat. A rajt a BFMK előtt volt, és az indulóknak a Dr. Rapcsák András utcán a sétálóutca lépcsőit, virágait kellett kerülgetniük a szalagozás mentén. A pályát követve a múzeumnál és az ortodox templom mögötti almafás résznél is megfordultak a bringások, mielőtt visszatértek a BFMK elé, a célba.


Emellett 9-től 13 óráig lehetett indulni az úgynevezett Geo Portya Selfie túrán is, ami egy városismereti túra, ahol az indulóknak az okostelefonjuk segítségével vagy térképekkel előre meghatározott koordinátákhoz kellett eljutniuk.

A Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a rendezvénnyel jótékonysági célt szolgált.

A Kerékpáros Klub a versennyel és a portyával a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványnak gyűjtött adományokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.