2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Egyéb Hódmezővásárhely

Bringások és geoportya a város szívében

Kerékpárosversenyt rendezett a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub Hódmezővásárhely belvárosában június 4-én, vasárnap. Az egész napos eseményen a délután a csapatversenyeké volt, valamint részt lehetett venni egy Geo Portya Selfie túrán is.

730 méteres pályán bizonyíthattak a bringások.

A Bringalovagok elnevezésű versenyen induló kerékpárosok egy 730 méteres pályán, városi terepviszonyok között mérték össze a tudásukat. A rajt a BFMK előtt volt, és az indulóknak a Dr. Rapcsák András utcán a sétálóutca lépcsőit, virágait kellett kerülgetniük a szalagozás mentén. A pályát követve a múzeumnál és az ortodox templom mögötti almafás résznél is megfordultak a bringások, mielőtt visszatértek a BFMK elé, a célba.


Emellett 9-től 13 óráig lehetett indulni az úgynevezett Geo Portya Selfie túrán is, ami egy városismereti túra, ahol az indulóknak az okostelefonjuk segítségével vagy térképekkel előre meghatározott koordinátákhoz kellett eljutniuk.

A Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a rendezvénnyel jótékonysági célt szolgált.

A Kerékpáros Klub a versennyel és a portyával a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványnak gyűjtött adományokat.

Kapcsolódó Cikkek