2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Hódmezővásárhely

Bringások és geoportya a város szívében

Kerékpárosversenyt rendezett a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub Hódmezővásárhely belvárosában június 4-én, vasárnap. Az egész napos eseményen a délután a csapatversenyeké volt, valamint részt lehetett venni egy Geo Portya Selfie túrán is.

730 méteres pályán bizonyíthattak a bringások.

A Bringalovagok elnevezésű versenyen induló kerékpárosok egy 730 méteres pályán, városi terepviszonyok között mérték össze a tudásukat. A rajt a BFMK előtt volt, és az indulóknak a Dr. Rapcsák András utcán a sétálóutca lépcsőit, virágait kellett kerülgetniük a szalagozás mentén. A pályát követve a múzeumnál és az ortodox templom mögötti almafás résznél is megfordultak a bringások, mielőtt visszatértek a BFMK elé, a célba.


Emellett 9-től 13 óráig lehetett indulni az úgynevezett Geo Portya Selfie túrán is, ami egy városismereti túra, ahol az indulóknak az okostelefonjuk segítségével vagy térképekkel előre meghatározott koordinátákhoz kellett eljutniuk.

A Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a rendezvénnyel jótékonysági célt szolgált.

A Kerékpáros Klub a versennyel és a portyával a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványnak gyűjtött adományokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.