2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Nyíregyháza

Cápát fogadtak örökbe a Cápák

Különleges együttműködés vette kezdetét a szabolcsi megyeszékhelyen. A Nyíregyháza Blue Sharks, azaz a Kék Cápák kosárlabda-együttes lett a Nyíregyházi Állatpark homoki tigriscápájának örökbefogadója, ami csak elindítója egy igazán egyedülálló eseménysorozatnak.

– Az eddig kötött együttműködésekben is próbáltam olyan partnereket keresni, akik hozzánk hasonlóan öregbítik Nyíregyháza hírnevét, hiszen mi is szeretnénk, ha a város tovább fejlődne, és a lakók jól éreznék magukat. Hálás vagyok Gajdos Lászlónak, a Nyíregyházi Állatpark igazgatójának, hogy létrejöhetett ez az összefogás, és az együttesünk nevét jelző tábla kikerült a homoki tigriscápa akváriumára. És ez csak a kezdet, számos közös programot tervezünk. A fejlesztések hatására egyre jobban tudunk dolgozni, újszerű felszerelések vannak a segítségünkre. Ezeket szerettük volna megismertetni a közönséggel az állatparkban tartott streetballbemutatón is – osztotta meg a Lokál Extrával Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója, aki azt is elárulta, a bemutatón egy Magyarországon nem mindennapi dobógépet is kipróbálhattak az érdeklődők.


A kosaras srácok büszkék új “csapattársukra” (Fotó: Lokál)

A kosárlabdacsapat több játékosa is ellátogatott az állatparkba az örökbefogadáskor, mindannyian nagyszerű lehetőségnek tartják az együttműködést.

– Nyíregyháza legfőbb turisztikai látványossága az állatpark, úgy gondolom, az örökbefogadás nagyon jó lehetőség számunkra, hogy népszerűsítsük a csapatot.


Sitku Ernő és Gajdos László (Fotó: Lokál)

Jó érzés belegondolni, hogy az akvárium mellett elsétáló olyan gyerekek is látni fogják a Nyíregyháza Blue Sharks feliratú táblát, akik talán még sosem jártak kosárlabda-mérkőzésen. A homoki tigriscápa motiváció is lesz számunkra, hogy a jövőben mi is úgy „ragadozzunk” a pályán, akárcsak ők a tengerben – mondta Bus Iván játékos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.